Trio kolica, da li su dobar izbor?

Izvor: Dexyco

Možda se dosada niste bavili tim pitanjem, ali poslednji je trimestar trudnoće, i trebalo bi polako, ali sigurno da razmišljate i o nabavljanju  kolica za bebu. Možda deluje jednostavno, ali nije. Bilo da živite u gradu ili u nekoj manje urbanoj sredini kolica za bebu će vam biti jednostavno neophodna. Kada budete krenuli u potragu za kolicima dobro premerite i sagledajte sve činjenice. Ukoliko na ovaj način pristupite kupovini kolica napravićete pravi izbor koji neće biti uslovljen visinom cene već i ostalim kriterijumima koje ovaj deo opreme za bebe mora da ispuni.

Proizvođači kolica poslednjih decenija razvijali su takozvani 3 u 1 sistem kolica. Ovakav sistem kolica, kako im i samo ime kaže u sklopu jednih kolica sadrži: nosiljku, auto-sedište (jaje) koje može da se koristi i kao nosiljka i sedište za višepoložajna kolica koje će dete koristiti kasnije.

Praktično i jednostavno rešenje

Kada već postoji toliko modela  na našem tržištu zašto se opredeliti baš za trio modele kolica za bebe? Ovakva kombinacija u kojoj dobijate „tri u jedan“ proizvod je dobitna kombinacija u kojoj štedite i svoje vreme koje bi ste inače uložili u potragu, ali i novac. Samo jednom kupovinom vi rešavate i svojoj bebi obezbeđujete auto-sedište, nosiljku tj. korpu za bebu do petog, šestog meseca života i kolica sa sedištem koje možete koristiti do detetove druge, treće godine.

Možda će vam, na prvi pogled, delovati da svakako morate da odvojite malo više novca za ovakav sistem kolica, ali verujte, isplati se. Svakako ne treba štedeti kada je u pitanju opremanje bebe. Sigurnost i kvalitet moraju da vam budu na prvom mestu. Ukoliko se opredelite za tri u jedan model kolica za bebe obezbedili ste najnužniju opremu za vašeg novog člana porodice i mirni ste par godina. Veliki broj proizvođača trio modela kolica garantuje da ih možete koristiti do navršene detetove treće godine.

Roditelji koji koriste ove i slične sisteme kolica naglašavaju još jednu prednost. Klik – klak sistem za odvajanje i spajanje elemenata je nečujan i ne pravi nikakve potrese pa tako na primer bebu iz auta u sobu možete prebaciti bez straha da će se uznemiriti ili probuditi.

U korak sa vašim mališanima

Zašto bi trebali da kupite trio model kolica za bebe? Još jedan od veoma dobrih razloga je taj što ovakav sistem kolica obezbeđuje ovu vrstu opreme za bebe i decu dok god im je to potrebno. Ona bukvalno rastu sa vašim mališanima. U jednom proizvodu ukoliko se opredelite za ovu vrstu kolica imaćete i klasična kolica za novorođenče i kolica za starije dete, do 36-tog meseca života sa podesivim naslonom i položajima za sedenje i spavanje. Korpa tj. nosiljka za novorođenče biće veoma zgodna i praktična za iznošenje bebe iz porodilišta kao i za prve šetnje i prve posete lekaru. Određeni modeli ovog trio modela kolica imaju opciju okretanja sedišta za starije tako da beba može za početak da bude u položaju okrenuta ka vama, dok bi kasnije, za nju, mnogo interesantnije bilo da bude okrenuta ka spoljnom svetu. Auto –sedište koje je takođe deo trio sistema kolica je specifično iz razloga što ima zaseban deo koji je stalno montiran u automobilu. Sedište se klik-klak mehanizmom spaja na ovaj fiksni deo. Na isti način na koji se montira i na okvir kolica. Veoma često mame koriste ovo auto-sedište i kao nosiljku jer je veoma zgodno kada beba mora da bude pored vas, a vi ste zaokupljeni kuvanjem ili vađenjem veša iz mašine ili sličnim kućnim poslovima.

Još nekoliko odlika kvalitetnog trio modela kolica

Ako ste se već opredelili i planirate kupovinu trio modela kolica za bebe ne bi bilo loše da obratite pažnju i na ove karakteristike. Kada beba uđe i vaš život slobodan prostor u kući ili stanu postaće misaona imenica. I baš iz tog razloga kod trio sistema obratite pažnju kako se sklapa, koliko prostora zauzima sklopljen i da li to vama odgovara. Premerite i prtljažnik svog automobila. Ram kolica trebalo bi nesmetano da se uklopi u prazan prostor gepeka. Težina trio sistema je takođe važna. On treba da bude lagan za nošenje, ali istovremeno i dovoljno težak zbog sigurnosti i stabilnosti kada se beba bude vozila u kolicima.  Tražite modele koji imaju prednje točkove koji mogu da se rotiraju u svim pravcima. Ta karakteristika je važna naročito roditeljima koji dosta vremena šetaju i provode u prirodi, po manje ravnim terenima. Birajte trio sistem kolica čija sedišta imaju pojaseve sa pet tačaka vezivanja i pripadajuće auto-sedište koje je izrađeno po ECE standardu. Proverite i šta od dodatne opreme ide uz trio sistem kolica za koji ste se opredelili. Zimska navlaka za noge, torba za stvari, kišna navlaka, sve su to sitni dodaci koji će svaku vožnju vašem mališanu učiniti udobnom i sigurnom.