Kako odabrati najbolji poklon za Dan zaljubljenih?

Februar je mesec rezervisan za ljubav i romantiku, a Dan zaljubljenih praznik koji svake godine iznova inspiriše svaku veliku ljubav. On je pun iznenađenja, poklona, čestitki i izjava ljubavi.

Dan zaljubljenih je dan kojem se svako ko je u vezi raduje, ali istovremeno i strepi, jer svaka nova godina sa sobom donosi novi izazov u vidu odabira poklona koji će biti još bolji od prethodnog.

Bilo da ove godine nemate ideju šta da kupite svom partneru na poklon, ili vam je pak potrebno samo malo inspiracije da svoju ideju uobličite, na pravom ste mestu. U nastavku teksta daćemo vam nekoliko ideja i jednostavne smernice na temu kako da odaberete savršen poklon za nju ili njega.

Odabir poklona za Dan zaljubljenih – da li je stvarno toliko teško kao što mislimo?

Kada pomislimo na poklon, većina nas na pameti ima neki predmet, nešto što ćemo moći da uručimo svom partneru. Iako poklon ne mora biti materijalan, već može biti odlazak na večeru, putovanje ili neku avanturu, svi ipak volimo da imamo bar neku sitnicu koju ćemo na ovaj dan uručiti, a druga strana uvek tako nešto i očekuje.

Stoga, dan zaljubljenih je idealna prilika da obradujete drugu polovinu lepim, zanimljivim i dobro promišljenim poklonom. Klasični pokloni poput cveća, bombonjera, parfema ili nakita za žene, i novčanika, sata ili kravate za muškarce uvek su nam pri ruci, ali takođe je poželjno izaći iz okvira i personalizovati poklon.

Dan zaljubljenih je dan kada ljudi širom zemlje slave ljubav, pa otuda i sve one čestitke i bombonjere u obliku srca i sa motivima ljubavi koje tako često viđamo oko ovog praznika.

Međutim, to je dan kada slavite svoju ljubav sa posebnom osobom, te bi proslava ovog praznika trebalo da bude samo vaša, intimna i emotivna. Isto važi i za poklon. On bi trebalo da bude nešto što je karakteristično vašoj vezi i posvećeno samo vašem partneru.

Zato bi prilikom odabira poklona za Dan zaljubljenih trebalo da se vodite nekim upečatljivim periodom života koji ste zajedno prošli, interesovanjima vašeg partnera ili nekom njegovom osobinom koju posebno volite i cenite, a na ovaj dan to želite i da istaknete.

Šta kupiti svom partneru za Dan zaljubljenih?

Poklon za Dan zaljubljenih možete kupiti, ali i sami napraviti. Ukoliko se odlučite za kupovinu poklona, neka to bude nešto u skladu sa interesovanjima vašeg partnera, nešto što će ga obradovati i što će mu zaista služiti.

Za pripadnice lepšeg pola koje vole modu, vode računa o svom izgledu i imaju ženstveni stil, to može biti sve od nekog komada odeće ili aksesoara poput para cipela ili torbice, pa do različitih kozmetičkih proizvoda poput šminke ili njenog omiljenog parfema.

Ono što je bitno jeste da odabran proizvod ima neko značenje, veće od pukog nasumičnog odabira kozmetičkog proizvoda sa police u prodavnici. Kupite joj nešto o čemu stalno priča ili što već odavno merka, a nikako da kupi – na taj način pokazaćete joj da je slušate.

Idealan poklon za Dan zaljubljenih takođe može biti komad atraktivnog donjeg veša. Svaka žena voli da se oseća seksipilno i ženstveno, a pažljivo odabran komad veša po njenom ukusu, ukrašen čipkom, satenom ili drugim dekoracijama biće odličan način da probudite njenu ženstvenost i začinite svoju vezu.

Takođe, kao poklon za oba pola možete odabrati nešto što je usmereno isključivo ka interesovanjima i hobijima vašeg partnera. Ukoliko vaša druga polovina uživa u fizičkoj aktivnosti, to mogu biti sportska oprema ili rekviziti. Komad tehnike ili dodatne opreme biće odličan poklon za ljubitelje iste, a za one koji se interesuju za uređivanje enterijera odaberite dekoraciju u njihovom omiljenom dizajnerskom stilu.

Kreativan poklon ili avantura – najbolji znak pažnje za Dan zaljubljenih

Poklon za praznik ljubavi ne mora biti nešto materijalno što se može naći u prodavnici. To takođe mogu biti i svojevrsna avantura u kojoj ćete oboje uživati, ali i ručno napravljen poklon u koji ćete uliti sve svoje emocije koje osećate prema svom partneru.

Ukoliko ovog praznika svoju drugu polovinu želite da iznenadite kreativnim poklonom,  to mogu biti album sa vašim zajedničkim slikama, spomenar sa zajedničkih putovanja ili umetnička slika vašeg zajedničkog portera. Takođe, možete se odlučiti za ručno oslikanu ili ukrašenu kutiju sa sitnicama koje vas podsećaju na vašeg partnera ili koje evociraju uspomene na najlepše zajedničke trenutke.

S druge strane, ako je avantura ono što ove godine želite da poklonite sebi i svom partneru, odlučite se za vikend putovanje na neku privlačnu destinaciju na kojoj biste oboje uživali. To ne mora biti Pariz, grad ljubav. Možete se odlučiti za odlazak na planinu, u banju ili u neko etno selo, sve u zavisnosti od vaših zajedničkih afiniteta.

Takođe, možete uplatiti večeru u ekskluzivnom restoranu, spa tretman ili čas klasičnog ili latino plesa za dvoje, kao i bandži džamping, paraglajding ili neki drugi ekstremni sport, ukoliko je adrenalin ono što vas oboje pokreće.

Dakle, mnogo je toga što svom partneru možete pokloniti za Dan zaljubljenih, a na vama je da odaberete ono što će mu se najviše svideti. Nadamo se da ste u našem tekstu pronašli inspiraciju, i da ćete ove godine brzo i lako pronaći savršen poklon za svoju srodnu dušu!