Kako se računa podznak u horoskopu

Astrologija je sama po sebi kompleksna nauka a vaša natalna karta zauzima 360 stepeni i u njoj se nalazi dvanaest znakova. Svaki znak ponaosob utiče na određeni segment vašeg života, od svere posla do ljubavi i braka. Ipak, na dan rođenja jedan znak određuje vaše osobine i karakteristike! To je kardinalni znak vaše natalne karte, odnosno vaš horskopski znak kojim se predstavljate u astrološkim krugovima. 

Podznak je jednako uticajan i ne treba ga podcenjivati! 

Kako znak predstavlja vas i vašu unutrašnju snagu, podznak određuje način na koji vas drugi ljudi vide. Ponekad imamo muškarca sa unutrašnjom snagom ovna koji ne odustaje od svojih ciljeva, kidajući sve pred sobom, a poznak riba čini njegovu spoljašnjost na prvi pogled  mirnom i tihom. 

Dakle, nije sve u znaku! Svako od vas treba da načuli da izračuna svoj podznak jer je to od ključnog značaja za razumevanje nekih svojih osobina! 

Kako sat vašeg rođenja određuje podznak?

Kada pogledamo jedan dan i astrološku kartu, ona se u toku 24 sata može menjati približno 1500 puta. Zato je svako dete priča za sebe, pa tako blizanci koje razdvaja nekoliko minuta na porođaju imaju potpuno različite karatere i zanimanja. 

Astrolozi objašnjavaju da se na svaka 4 minuta pomera zamišljeni krug od 360 stepeni u vašem natalu. Konstatno menja znake i vi možete pratiti dnevna dešavanja na nebu i njihov direktni uticaj na vaš život.

Ukoliko želite da pogledate neku dugoročniju prognozu, ona se oslanja na natalnu kartu prema položaju zvezda u trenutku rođenja. Postavka planeta u tom satu i minutu, a naravno i danu, određuje vaše karakterne crte na osnovu kojih povlačite životne odluke! Zato pronađite svoj matični list i pogledajte tačan sat i minut rođenja kako bi odredili podznak. 

Potrebno vam je tačno mesto rođenja kako bi odredili podznak! 

Kako bi odredili svoj ili nečiji podznak potrebno vam je mesto rođenja. Tačno mesto rođenja zahvaljujući kom možete izračunati u kom položaju je bilo sunce na dan, sat i munut kada se osoba rodila. 

Zvuči komplikovano?

Natalna karta predstavlja krug kretanja sunca oko naše planete, a ono se pomera iz minuta u minut. Minimalnim pomeranjem može preći liniju i ući u drugi znak, pa je preciznost neophodna. Na osnovu mesta rođenja gleda se položaj sunca i izračunava podznak. Jasno je, izračunava se zajedno sa neophodnim, datumom, satom i minutom u kom ste došli na ovaj svet. 

Profesionali astrolozi iscrtavaju celokupnu kartu i mogu vam na osnovu matematičke jednačine reći tačan položaj sunca na osnovu mesta rođenja. Ipak, to vam nije neophodno u današnjem svetu! 

U narednim redovima naučićete da izračunate podznak tako da horoskop postane vaš hobi!

Formula za izračunavanje podznaka

Osnovna formula za izračunavanje podznaka je već pripremljena na internetu. Većina astroloških sajtova nudi vam polje u koje ukucavate osnovne podatke. Dakle, ukucavate svoje ime i prezime, dan, mesec, godinu i sat i minut svog rođenja. To su prva polja koja vidite i koja je neophodno popuniti! 

Kako bi saznali kom podnzaku pripadate u naredno polje ukucavate mesto svog rođenja. Program automatski izračunava geografsku dužinu i širinu prema položaju sunca u tom trenutku, dajući vam rezultat. Otvoriće se vaša celokupna natalna karta, a sa strane će u većini slučajeva biti ispisan vaš znak i podznak. 

Potreban je samo jedan klik na link da bi izračunali objašnjeno i saznali kom podznaku pripadate: https://podznak.info/ .

To je osnovni program koji je najednostavniji za upotrebu i kojim su nama laicima profesionalni astrolozi izašli u susret.

Ukoliko se posvetite ovoj temi nešto ozbiljnije pronaćićete tabele podznaka, u kojima tražite mesec, datum i vreme svog rođenja. Nisu toliko precizne, jer se odnose na celokupno područje naše zemlje ili čitave Evrope. Ukoliko ste rođeni u Australiji ili Americi ne mogu  biti potpuno pouzdane. 

Imate iscrtanu natalnu kartu kod kuće ali ne znate sami da je protumačite?

Često posetimo astrologa tokom puberteta i on nam drage volje isrcta položaj planeta na dan našeg rođenja ali tokom  zaboravimo njeno tumačenje. Ukoliko se i vama to desilo, bacite pogled na natalnu kartu i vodoravnu liniju koja preseca krug. Naziva se ascidentom i znak koji ona preseca na levoj strani, odnosno između prve i dvanaeste kuće jeste vaš poznak! U nekim natalnim kartama od je od ključnom značaja i baca u senku znak u kom ste se rodili. 

Kada je neophodno izračunati podznak jer on ima veći uticaj na vas od samog znaka?

Astrolozi navode da podznak ima poseban uticaj na analizu natalne karte i osobina  rođenih tokom noći. Sunce tada zalazi, tako da ga nema u trenutku vašeg rođenja na nebu, što ne predstavlja nije loše. Samo kardinalni znak koji vas vodi postaje vaš poznak i to vas čini posebnim u odnosu na druge ljude! 

Donosi niz pozitivnih osobina, koje treba iskoristiti na pravilan način. Dakle, ukoliko ste rođeni u toku noći upustite se u avantiru izračunavanja podznaka jer je od ključnog značaja za čitavu analizu natalne karte. Uživajte u celokpnom procesu, zanimljiv je a ponekad može biti i koristan!