Kako instalirati Viber na android telefonu

Postoji nekoliko VoIP aplikacija (VoIP je oznaka za Internet telefonsku tehniku) za Android kojima je moguće obavljati besplatne pozive putem internet veze, bilo korišćenjem Wi-Fi-ja ili prenosa podataka. Jedna od najpopularnijih VoIP aplikacija je svima poznati Vajber (engl. Viber). Aplikacija Viber ne zahteva korisničko ime i lozinku. Koristi vaš broj mobilnog telefona i integriše ga u vašu listu kontakata. Sa Viberom je jednostavno podesiti i upućivati pozive. Danas ćemo se baviti instalacijom ove planetarno popularne aplikacije i odgovoriti vam na pitanje: „Kako instalirati Viber na android telefonu?“

Aplikacija Viber bila je vezana za Ajfon 2. Lansirana je u decembru 2010. godine, na namerom da parira tada neprikosnovenom Skajpu. Prva verzija prilagođena Android platformama pojavila se u maju 2011. godine, s tim da je bila ograničena na uzorak od 50 000 korisnika, a verzija bez ograničenja u rad konačno je puštena 19. jula 2012. godine.

Šta vam je potrebno da instalirate Viber aplikaciju

Vajberu je potreban kompatibilan i sistemski podržan smart telefon, tablet ili neki drugi uređaj sa android platformom. Većina Android uređaja su kompatibilni, takođe i najbrojniji na listi podržanih modela. To je zato što je Android otvoren operativni sistem u pogledu integracije hardvera i razvoja softvera.

Vajber takođe zahteva internet vezu Wi-Fi ili mobilnu mrežu (prenos podataka). Pomoću Viber aplikacije možete obavlјati pozive putem Wi-Fi, kada ste kod kuće i u kancelariji, kao i preko mobilnih podataka za pozive dok ste u pokretu.

UPOZORENJE: Ukoliko imate limitiran broj megabajta za korišćenje u okviru paketa, može vam se dodatno naplatiti za svaki MB podataka koji koristite za pozive i poruke. Zato budite obazrivi.

Preuzimanje i instalacija

Da biste instalirali Viber aplikaciju na Android telefon ali i na bilo koji Android uređaj, pratite sledeća upustva:

Preduslov za instalaciju Viber aplikacije je otvoren Google nalog, ovo je bitno zbog pristupa Google Play prodavnici. Ukoliko ste to već uradili možete pristupiti instalaciji.

Kako instalirati viber

  1. Korak: Na Android uređaju otvorite Google Play prodavnicu, a zatim potražite Viber da biste otvorili stranicu Viber aplikacije.
  2. Korak: Dodirnite Instaliraj da biste automatski preuzeli i instalirali aplikaciju.
  3. Korak: Dodirnite opciju Otvori.
  4. Korak: Na ekranu dobrodošlice koji sadrži karakteristike aplikacije dodirnite opciju Nastavi, a zatim unesite broj svog mobilnog telefona.
  5. Korak: Viber automatski otkriva vašu lokaciju i pozivni broj. Ako lokacija nije tačna, izaberite tačnu lokaciju.
  6. Korak: Kada se od vas zatraži da dozvolite Viberu da pristupi vašoj listi kontakata, prihvatite ili odbijte dozvolu u zavisnosti od vaših potreba.
  7. Korak: Viber će vam poslati aktivacioni kod u SMS poruci da potvrdi da ste vlasnik navedenog telefonskog broja. Unesite četvorocifreni kod (ili će to telefon uraditi automatski) i možete krenuti da upućujete pozive prijatelјima.

Izvucite maksimum iz Vibera

Da biste bili u mogućnosti da upućujete pozive, trebaće vam spisak prijatelјa. Ne možete upućivati Viber pozive ili slati Viber poruke lјudima koji ne koriste Viber.

Uštedećete novac koristeći Viber ukoliko imate brojne kontakte koje često zovete (kao što su porodica, prijatelјi i kolege) a koji koriste pametne telefone. Zatražite od njih da instaliraju Viber, ukoliko već nisu i pozivi sa njima biće potpuno besplatni, posebno ako ih upućujete putem Wi-Fi pristupne tačke. Takođe možete organizovati grupe za razmenu poruka, slika, stikera ili pretvoriti Viber aplikaciju u alat za poslovnu saradnju. Vajber je posebno interesantan za razgovore sa inostranstvom, na ovaj način možete srezati troškove komunikacije na minimum bilo da se radi o poslovnoj komunikaciji ili je to možda neka ljubav na daljinu.

Postupak instalacije je krajnje jednostavan ali smo ipak morali da prođemo kroz napred navedene korake. Radujemo se ako smo uspeli da vam pomognemo prilikom instalacije i odgovorimo na pitanje „Kako instalirati Viber na android telefonu“. Prijatan dan.

Bonus informacija

Ukoliko iz bilo kog razloga nemate pristup Google Play prodavnici pratite priloženo video uputstvo koje će vam pomoći da prevaziđete i ovu poteškoću. Viber možete preuzeti