Kako da proslava 18. rođendana protekne savršeno?

torta-rodjendan
Pexels.com

Rođendan je mnogima najbitniji događaj u godini i svi žele da taj dan protekne fantastično. Organizovanje proslave 18. rođendana je posebna priča jer je to prvi veliki jubilej u vašem životu. 

S obzirom na to da sigurno želite da sve prođe savršeno, od izbora lokacije, preko muzike, pa sve do keteringa, u nastavku teksta vam nudimo nekoliko saveta kako da sve organizujete i napravite žurku za pamćenje.

Biranje lokacije – prostor po vašoj meri

Najčešće pitanje oko organizovanja bilo koje proslave jeste kako naći idealan prostor za vašu zabavu. Na svu sreću danas imamo raznovrsnu ponudu lokacija, pa je prostor za 18. rođendan mnogo lakše pronaći sada nego ranije. Traganje za idealnim mestom treba lepo organizovati. Prvo osmislite kakav tip rođendanske žurke želite da napravite, pa u odnosu na to krenite u potragu. Evo nekih primera lokacija koje će vas možda dodatno inspirisati i olakšati vam da se odlučite:

    • Splav/klub – Ako ste ljubitelj ludog noćnog provoda, ako volite dobar provod, ovo je definitivno jedan od najboljih izbora za vas. Postoje mnogi klubovi u kojima možete da izvedete svoje društvo i đuskate do zore. Ako planirate veći broj ljudi i privatnu žurku, ima mnogo diskoteka koje nude opciju iznajmljivanja celokupnog prostora. Svakako da žurku poput one u klubu možete da napravite na različitim lokacijama ako malo prilagodite prostor, ali je u svakom slučaju iznajmljivanje noćnog kluba ili splava najpraktičnija opcija.
  • Manji splav – Ovde ne mislimo na one standardne gde se organizuju žurke, već na manje splavove namenjene iznajmljivanju upravo za ovakve prilike. Ako ste za savršenu privatnu proslavu punoletstva pored reke, na mirnom i prelepom splavu okruženi dragim ljudima, ovo je idealna opcija za vas. 
  • Restoran/kafana – Ukoliko ste vi i vaše društvo ljubitelji dobrog kafanskog provoda, onda je ovakva lokacija za rođendansku žurku kao stvorena za vas. Ima dosta restorana koji nude mnogobrojne ponude za proslave ovakvog tipa koje će vas rasteretiti stresa oko planiranja svakog detalja. Lako možete naći ponudu koja će vam savršeno odgovarati, bilo da vam je potreban veći ili manji prostor, pristupačnija cena, hrana ili nešto treće. Detaljno istražite i pazite da na vreme rezervišete prostor koji vam odgovara. 
  • Vikendica – Na oglasima možete pronaći veliki broj prostranih kuća i vikendica na periferiji grada koje su savršeno uređene i pogodne za proslavu punoletstva. Mnoge od njih imaju i bazen ili prelep travnjak, što je idealno ako je letnje slavlje u pitanju. Opuštena i prijatna atmosfera u ovakvom okruženju će se sigurno dopasti svim gostima.

Biranje muzike – ritam koji vas pokreće

Ukoliko ste prvo odabrali prostor, sigurno ste već isplanirali kakav tip žurke želite da napravite i koja vrsta muzike će biti zadužena za podizanje atmosfere. Muzika je ključan element svakog slavlja i ako ona nije dovoljno dobra, uzalud ste se trudili oko ostalih sitnica. Ako ste odabrali da proslavite rođendan na splavu ili u nekoj iznajmljenoj vikendici, najbolje bi bilo da angažujete DJ-a koji će biti zadužen za puštanje i miksovanje vaših omiljenih pesama. 

baloni-sareni
Pexels.com

Ukoliko ste se pak odlučili za proslavu u nekom restoranu, najbolje je da pronađete neki manji bend ili pevača koji će na pravi način zabaviti sve goste. Za koju god muzičku opciju da se odlučite, najbitnije je da se to dopada vama i vašim najbližim ljudima. Ne birajte nešto što vam nije blisko samo zato što je u tom trenutku popularno. Jednom punite 18 godina i to treba da obeležite onako kako želite.

Torta i hrana – ukusno i lako

Svi se raduju ukusnoj i na oko prelepoj hrani na proslavama, a ono čemu niko ne može da odoli jeste svakako rođendanska torta. Ako svoje punoletstvo slavite u restoranu, ne morate da razmišljate o hrani jer je sve obezbeđeno, ali kada se odlučite za neki iznajmljeni prostor, morate misliti i o hrani

Koliko god to delovalo kao nešto što se lako rešava, znajte da nije uvek baš tako. Danas postoji mnogo agencija za ketering koje će vam spremiti najsimpatičnije ukusne đakonije. Jedino što treba da uradite jeste da istražite koje su one najbolje i koje vam najviše odgovaraju. Ukoliko se odlučite da sami spremate hranu, naš savet vam je da se potrudite da izbegnete namirnice koje se lako i brzo kvare, pogotovo ako je letnja žurka u pitanju.

Kada je torta u pitanju, ne razmišljajte previše, samo izaberite onu po vašem ukusu i rešili ste problem. Veliki je izbor poslastičarnica u kojima možete da naručite one ukrašene baš po vašoj želji. Ako svoju rođendansku poslasticu želite da napravite sami, ne libite se da to i učinite, zasučite rukave i krenite sa pripremom svoje omiljene torte.

Nadamo se da će vam ovi saveti olakšati pripremu vašeg punoletstva. To je veliki dan za vas koji morate provesti onako kako želite, rasterećeni i srećni. Na vama je samo da uživate, primate rođendanske čestitke, poklone i đuskate dokle god možete.