Kako čestitati rođendan – budite originalni

Kako čestitati rodjendan

Rođendan je nekoj vašoj bliskoj osobi, a vi nemate inspiraciju, želite nešto posebno, nešto drugačije. Dosadile su vam otrcane fraze. Dakle, kako čestitati rođendan a da to ne bude na onaj uobičajan način?

Pronađite alternativni način da kažete dragoj osobi „Srećan rođendan!“ Umesto poznate i dosadne rođendanske fraze smislite nešto novo. Mi ćemo vam pomoći.

Na dan rođendana važno je poželeti sreću, lepe želje su najlepši dar. Razmislite o jedinstvenom i drugačijem načinu prenošenja ove poruke. Poruke ne moraju biti samo u vidu reči, poruke se mogu čitati i između redova, svaki gest nosi poruku.

Pre nego i pomislite o poklonu, rećićemo vam nešto zanimljivo. Većina ljudi će se više obradovati uloženom trudu, neobičnom gestu, zanimljivom i šaljivom porukom. Pokloni su nešto što svaki slavljenik očekuje i ma šta bilo pod ukrasnim papirom neće učiniti da se naš rođendanac oseti posebno tog dana. Utrošeno vreme, volja i trud se posebno vredniju kada su pokloni u pitanju.

Pokušajte da se setite svojih rođendanskih poklona, teško će vam ići. Ono što se pamti su događaji, iznenađenja, sitnice u koje nije uložen novac već ljubav, trud i požrtvovanje. Takvi pokloni se pamte do kraja života.

Poželite srećan rođendan na stotinu jezika

Poželite srećan rođendan na drugom jeziku. Umesto da nekom čestitate rođendan na svom maternjem jeziku, pokušajte nešto malo zahtevnije čestitajte na drugom jeziku. Izaberite onoliko jezika koliko vam se to čini prigodno i naučite da ih izgovorite. Google Translate opcija sa izgovorom ukucane fraze može vam biti od velike koristi. Jednostavno ukucajte frazu “sećan rođendan” i odaberite jezik. Zatim kliknite na maleni zvučnik ispod prevoda i automat će izgovoriti frazu koju trebate zapamtiti. Pokušajte da naučite da kažete „Srećan rođendan“ na sledećim jezicima:

  • Japanski: Otanjou-bi Omedetou Gozaimasu!
  • Engleskom: Happy birthday!
  • Španski: Feliz Compleaños!
  • Afrikanski: Gelukkige Verjaarsdag!
  • Francuski: Joyeux Anniversaire!
  • Nemački: Alles Gute zum Geburtstag!
  • Norveški: Gratulerer med dagen!
  • Ruski: С днем рождения!
  • Грчки: ευτυχισμένα γενέθλια!
  • Italijanski: Buon Compleanno!

Ako vam ne uspe da naučite uvek možete napisati simpatične porukice na papirićima. To će takođe biti veoma lep gest.

Pošaljite čestitku u vidu pisma

Slanje rođendanskih čestitki je uvek bilo u modi. Nakada su se u belu kovertu trpale najlepše želje i ovaj gest bio je mnogima vrlo drag. Danas se umesto pisama šalju SMS poruke ili ostavljaju statusi na Fejsbuku. Bolje je i to nego ne čestitati, ali ako već možete da birate izaberite pismo. Još ako čestitate nekome ko je dovoljno star da pamti vreme u kome je poštar raznosio najlepše želje, verujte da će mu biti još draže.

Nezavisto od načina slanja čestitke, ipak nešto morate napisati, poželeti sreću, reći nešto pametno. Ovde dolazimo do pitanja šta je važnije sadržaj ili forma, ako nas pitate – sadržaj pre svega. Potrudite se da svaka reč koju napišete, bude iskrena i od srca. Nije toliko bitno da li ste ili niste spretni sa rečima, samo poželite iz srca. Pokušajte da se prisetite nekih zajedničkih trenutaka, prizovite par lepih uspomena, istaknite to koliko vam je ta osoba posebna i draga i sve to upakujte u par lepih smislenih redaka.

Pismo

Čestitka u formi iznenađenja

Ukoliko rođendan slavi vama bliska osoba, neko sa kime delite svoj životni prostor, rođendansko iznenađenje je idealan način da pokažete svoju ljubav. Rođendanska iznenađenja se pripremaju veoma pažljivo i mudro, nekoliko dana pre samog rođendana u nekim slučajevima čak i više. Odvojte onoliko vremena koliko je potrebno da neopaženo pripremite teren. Podrazumeva se da dobro poznajete osobu kojoj priređujete iznenađenje i na vama je da procenite šta bi to najviše obradovalo slavljenika.

Žurka iznenađenja

Žurka iznenađenja je odlična ideja, a naročito ako obeležavate jedan tako važan datum kao što je rođendan.  Nećemo vas ovde zamarati pojedinostima o tome kako treba da izgleda jedna slavljenička žurka ali ako je već žurka iznenađenja, najbitnije je da slavljenik to poslednji sazna. Idealno bi bilo da to bude u trenutku kada se na njegovo opšte oduševljenje uz graju, smeh i aplauze začuje “Srećan rođendan!”.

Ovakva iznenađenja nekima možda neće prijati, postoje osobe koje baš ne vole iznenađenja ovog tipa zato uvek budete oprezni i dobro procenite.

Pronađi skriveni poklon

Odaberite poklon u zavisnosti od temperamenta slavljenika, upakujte ga i sakrijte što je moguće bolje. Ukoliko je to mlađa osoba, možete osmisliti veoma zabavnu igru. Osmislite tragove koji će voditi od jedne do druge zagonetke, svaka zagonetka kada je slavljenik odgonetne vodi do nove, a poslednja do skrivenog poklona. Ova igra može biti beskrajno zabavna i uzbudljiva.

Iznenađenje može biti i nešto što slavljenik dugo želi, osoba, knjiga, pesma. Iznenađenja su svuda oko nas na vama je da ih pokupite i da budete kreativni. Savršeni poklon i savršena čestitka ne postoje, postoje samo savršeni trenuci, a to su oni koji se pamte čitav život.