Izbjegnite ove greške u razmeštanju nameštaja u dnevnom boravku

Nameštaj u dnevnom boravku treba rasporediti na što funkcionalniji način, odnosno tako da on ne ometa obavljanje svakodnevnih aktivnosti. U nastavku ćemo pokušati da ukažemo na neke od najčešćih grešaka koje treba izbegavati. Prioritet treba da bude maksimalna iskorišćenost prostora, privođenje svrsi svakog komada nameštaja i udobnost ambijenta.

Koje su najčešće greške u rasporedu?

Uređenje dnevne sobe je važan zadatak, jer u njoj provodimo najviše vremena. Izbegavajte neke uobičajene greške prilikom razmeštanja nameštaja u dnevnoj sobi.

Postavljanje nameštaja sasvim uz zid

Guranje nameštaja uz zid može učiniti da vaš dnevni boravak izgleda malo i skučeno. Udaljavanje sofe od zidova i postavljanje nameštaja nekoliko centimetara jednog od drugog može celoj dnevnoj sobi dati bolji izgled.

Ostavljanje prostora za „disanje“ između zidova i velikih komada poput ugaone garniture može vašoj sobi dati prozračnost. Ako pravilno rasporedite svoj nameštaj, to će vam dati bolji osećaj za stil i ravnotežu, a pazite da ostavite samo nekoliko centimetara između delova za prostraniji izgled.

Previše nameštaja

Najčešća greška koju pravimo je pretrpavanje dnevne sobe nameštajem.

Dnevna soba treba biti bez velikih ormara, komoda ili ztrpana policama. Previše takvog nameštaja vizuelno smanjuje garnituru za sedenje i samu prostoriju. Glavni i osnovni komad nameštaja u dnevnom boravku treba da bude onaj koji je namenjen sedenju, bez obzira da li se radi o trosedu, TDF ili ugaonoj garnituri.

Ako imate manji prostor, bolje je uzeti ugaonu garnituru svetlije boje kao što je Octant, postaviti je u centar i dodati samo par detalja. Ugaona garnitura štedi prostor jer objedinjuje dvosed i trosed. Ima dosta mesta za sedenje, pa je namenjena celoj porodici.

Pregrađivanje prostora

Ukoliko imate dnevni boravak zajedno sa trpezarijom i kuhinjom, važno je da svaki deo bude zasebna celina. To nikako ne znači odvajanje prostora zidovima, jer bi tako sve izgledalo skučeno.

Pokušajte vizualno odvojiti dnevni boravak od trpezarije i kuhinje odabirom nameštaja i dobro osmišljenim rasporedom. Uskladite boje zidova sa nameštajem kako biste dobili savršeno izbalansiran prostor.

Za one koji imaju veliki prostor na raspolaganju najbolji izbor je TDF garnitura poput neodoljive Alvaro TDF garniture koja daje vrhunsku eleganciju i dašak luksuza svakom dnevnom boravku.

Ne zaboravite funkcionalnost i praktičnost

Samo vizuelni dožovljaj nije dovoljan, ako izostane funkcionalnost u prostoru. Pobrinite se da raspored nameštaja služi svrsi. To znači da on treba da pruža dovoljno prostora za slobodno kretanje bez potrebe da zaobilazite pojedine njegove delove. Pored TDF ili ugaone možete dodati i TV komodu ili klub sto koji će prostor učiniti funkcionalnijim.

Neusklađenost stilova i boja

Izaberite boje i materijale koji se nadopunjuju, kombinujte ih i otkrićete sve skrivene potencijale prostora kojim raspolažete. Ukoliko pažljivo isplanirate dizajn enterijera kao rezultat ćete imati prostor koji izgleda privlačno i pritom je funkcionalan i udoban za sve članove porodice.

Geppetto nameštaj pruža savršen dizajn i praktična rešenja

Kako bismo uživali i funkcionisali na najbolji mogući način, u dnevnom boravku, neophodan je kvalitetan i moderan nameštaj. Takav nameštaj će nam pružiti udobnost i učiniti da se osećamo relaksirano.

Geppetto misli na vas i zbog toga stvara komade nameštaja koji će istovremeno pružiti udobnost, ali i ispuniti vaša očekivanja u pogledu dizajna.

Na njihovom geppetto.rs možete pronaći veliki izbor nameštaja za celi dom. Pored toga možete posetiti i njihov prodajni salon u Pančevu na adresi Miloša Obrenovića 14 i Pančevački put 83, Beograd.