Saveti za opušteno organizovanje kućne žurke

Ukoliko ste ikada sami organizovali kućnu žurku, sigurno znate koliko to može biti uzbudljivo, ali i stresno iskustvo. Ako želite da sve prođe savršeno i da se vaši gosti osećaju opušteno i da im bude zabavno, onda pratite naše smernice i organizacija će postati veoma jednostavna!

Tema večeri

Kada se spominje tema – uvek se misli o tome da je potreban veliki budžet i mnogo detalja, ali to ne mora biti tako. Jedan od predloga koji će stvoriti čaroliju bez puno troškova je tematska filmska noć! Odaberite omiljeni žanr ili seriju filmova i pretvorite svoj dnevni boravak u bioskopsku salu. Napravite udobne kutke s jastucima i ćebadima, postavite projektor ili veliki televizor i pripremite kokice.

Dekorišite prostor sa posterima omiljenih filmova i dodajte malo atmosfere svetlima ili zavesama. Ne zaboravite na adekvatnu muziku koja će upotpuniti doživljaj.

Ovo je jednostavna, ali efektna tema koja će oduševiti vaše goste. Možete organizovati i tematski maskembal, gde će svi doći obučeni kao omiljeni likovi iz filmova. Uz pravi izbor filmova i odlično društvo, kućna žurka može da bude jednostavna, ali puna zabave i čarolije.

Ukusna hrana u skladu sa budžetom

Ukoliko organizujete žurku s manjim budžetom, najlakše je da sami pripremite hranu, umesto da kupujete gotovu. Napravite ukusne mini sendviče, tortilje s različitim nadevima ili domaće pice.

Tako ćete uštedeti novac, a istovremeno imati kontrolu nad sastojcima i pružiti gostima svežu hranu. Kada je reč o voću i povrću, birajte sezonske namirnice koje su obično jeftinije i ukusnije. Napravite voćnu salatu s jagodama, lubenicom ili breskvama. Možete čak i napraviti tematsku žurku na kojoj svako donese određenu vrstu hrane i onda imate priliku da probate više jela ali i da uštedite prilikom kupovine hrane, i kupite više pića.

Pripremite prostor

Ukoliko planirate da pozovete više ljudi, trebalo bi da promislite o organizaciji nameštaja. Sklonite sve osim neophodnih stvari u prostorije u kojima gosti neće boraviti, i pobrinite se da su otvoreni krovni prozori i vrata kako bi se prostor izračio od duvanskog dima nakon što gosti odu.

Planiranje rasporeda nameštaja i dekoracija za savršenu kućnu žurku ima ključnu ulogu u stvaranju prave atmosfere i maksimiziranju funkcionalnosti prostora. Prvi korak je stvaranje otvorenog prostora koji olakšava komunikaciju među gostima. Grupisanje sofi, fotelja ili stolica na način koji omogućava interakciju doprinosi opuštenoj atmosferi i druženju.

Da biste dodali centralnu tačku prostoru, postavite elemente poput šanka, stola sa hranom ili dekorativnog stola koji će privlačiti pažnju gostiju i stvoriti fokus u prostoru. Osim toga, važno je osloboditi dovoljno prostora za ples ako planirate da gosti plešu.

Prilikom raspoređivanja nameštaja i dekoracija, uvek treba razmotriti broj gostiju, temu žurke i funkcionalnost prostora. Prilagodite raspored prema potrebama i preferencijama gostiju kako bi se svi osećali udobno.

Dekoracije

Dekorativni detalji su neophodni za stvaranje atmosfere, a ne moraju biti skupi. Postavite vaze sa cvećem, sveće ili šarene jastuke na nameštaj kako biste uneli boje i dodali estetski element. Ti detalji doprinose ukupnom doživljaju i stvaraju prijatno okruženje.

Kako bi gosti zabeležili nezaboravne trenutke, pripremite poseban kutak za fotografisanje. Postavite pozadine i rekvizite kako bi gosti mogli da se fotografišu i stvore uspomene koje će trajati zauvek. Za dobre slike, osvetljenje igra ključnu ulogu pa prilagodite rasvetu prema željenom efektu, koristeći tople lampe, lampice ili sveće. To će dodatno doprineti atmosferi i stvoriti intimnu i ugodnu atmosferu.

Na posletku – najvažnije je da uživate u svojem prostoru i zabavi, jer ćete tako najviše doprineti uživanju svih koji dođu. Ne brinite se oko svih detalja, već se pobrinite da Vama bude prijatno, a drugi će to definitivno osetiti i doprineti sa svojom radošću.