Vaučeri za letovanje u Srbiji – kako do njih i kuda sa njima?

Bliži se sezona godišnjih odmora. Usled novonastale situacije sa korona virusom, prinuđeni smo da menjamo svoje životne navike. Možda će vam nedostajati more, ili odlazak u inostranstvo. No, svakako to nije prepreka da odmor provedete u svojoj zemlji. Vaučeri za letovanje u Srbiji su vam na dohvat ruke.

Mnogi od nas nisu ni svesni kojim lepotama Srbija raspolaže. Uvek smo nekako skloni da stremimo za nekim daljinima, najčešće nedostižnim, umesto da se potrudimo da prvo upoznamo svoju zemlju. I pre ove pandemije neki vaučeri su već podeljeni. A naknadno, Ministarstvo turizma je obezbedilo 400.000 vaučera za letovanje u našoj zemlji.

Kako doći do vaučera za letovanje?

Vaučeri za letovanje u Srbiji su odavno spremni.  Šta je to što vi treba da uradite? Najpre odaberite željenu destinaciju, a zatim je potrebno da izvršite rezervaciju smeštaja i da popunite Prijavu. Prijava mora biti čitko popunjena i potpisana. Sem prijave na uvid je potrebno dostaviti potvrdu o izvršenoj rezervaciji kao i fotokopiju vaše lične karte. Potvrda o rezervaciji može biti poslata elektronskim putem, ali je važno da sadrži potpis ugostitelja kod koga ste rezervisali smeštaj. I što je veoma važno na potvrdi se moraju nalaziti podaci lica na koga glasi rezervacija kao i period rezervacije.

Šta se sve može platiti vaučerom?

Ukoliko ste se odlučili za odmor u Srbiji koristeći vaučer, morate znati šta sve možete platiti vaučerom. Vaučeri su  u iznosu od 5000 dinara i njima se isključivo plaćaju usluge smeštaja. Ukoliko je račun za usluge smeštaja veći, ostatak novca ćete morati sami da doplatite. Ako se nekim slučajem desi da je usluga smeštaja manja od 5000 dinara, razliku u novcu ne možete dobiti. Takođe je važno da znate da letovanje uz vaučer, što se tiče smeštaja, podrazumeva najmanje 5 noćenja. Vaučer ne podrazumeva boravišnu taksu, usluge ishrane kao i neke druge usluge.

Ko sve može dobiti vaučer?

Da biste mogli dobiti vaučer za odmor u Srbiji, važno je da ispunjavate određene uslove. Ukoliko ste zaposleni i imate mesečna primanja ispod 70.000 dinara, možete aplicirati za vaučer. Vaučeri za odmor u Srbiji su takođe predviđeni i za penzionere, studente, nezaposlena lica, za ratne vojne invalide, kao i za civilne invalide rata. Ali kako biste razrešili sve svoje nedoumice, najbolje je da posetite vaučeri.rs gde ćete naći podrobnija obaveštenja.

Kuda na odmor sa vaučerom?

U nastavku teksta vam donosimo samo neke od destinacija na kojima možete provesti nezaboravno letovanje u svojoj zemlji. U ponudi su banje, planine, jezera Srbije kao i seoska domaćinstva. Ponuda je mnogo, uslovi su različiti, ali ono što je sigurno svaka od ponuđenih destinacija ima neku svoju posebnost. Sem navedenih destinacija koje se pominju dalje u tekstu, imate ponudu i mnogih drugih banja, planina, jezera, seoskih domaćinstava.  I naravno na svakom od tih mesta možete iskoristiti vaučer.

Vrnjačka Banja

Vrnjačka Banja se nalazi u centralnoj Srbiji u Raškom okrugu. Sem što je urbana i predstavlja raj za oči, Vrnjačka Banja obiluje izvorima mineralne vode. Izvori kao što su: Topla voda, Jezero, Slatina i Snežnik se koriste u terapijske svrhe, dok se voda Vrnjci flašira kao mineralna voda. Lekovitost ovih izvora je poznata od davnina. Koristi se u prevenciji bolesti bobrega, kod oboljenja žuča i žučnih puteva, kao i usled povišenog šećera u krvi. Sem lekovite vode Vrnjačka Banja nudi mnoštvo sadržaja za sve generacije. Naravno i više objekata u kojima biste mogli iskoristiti svoj vaučer.

Ukoliko vaš izbor bude hotel „Fontana“ na raspolaganju ćete imati savremeni wellness centar. U njihovoj lepezi ponuda su bazeni, slana soba, đakuzi, sauna kao i prostor za masažu. Na usluzi će vam biti profesionalni fizioterapeuti, a kupke i masaža su nešto što svakom prija, bez obzira na uzrast. Takođe za mališane imaju moderno opremljenu igraonicu u kojoj će im društvo praviti animatori. Neizostavni deo hotela „Fontana“ je svakako fitnes centar i teretana, tako da ćete moći sebi da priuštite kompletan užitak.

Hotel Fontana je samo jedan od objekata u kome ćete moći da iskoristite svoj vaučer, ukoliko vaš izbor bude Vrnjačka Banja.

http://www.kraljevikonaci.rs/

Zlatibor

Ako ste od onih koji više vole letnje vrućine da provedu uživajući u planinskom povetarcu, imate mogućnost da svoj vaučer iskoristite između ostalih destinacija i na Zlatiboru. Zlatibor sam po sebi nudi mnoštvo kreativnih sadržaja, kako za odrasle tako i za decu. Zlatibor je talasasta visoravan, čiji je najviši vrh Tornik.

Apartmansko naselje „Kraljevi konaci“ se nalazi uz samu obalu jezera. Okruženi su borovom šumom, a ceo ambijent upotpunjava lepo uređen prostor sa dosta cveća. Apartmani u „Kraljevim konacima“ su moderno opremljeni i veoma komforni. Sastoje se od prizemlja i sprata. U prizemlju imate moderno opremljenu kuhinju, trpezariju, dnevni boravak, kupatilo kao i prostranu terasu sa garniturom za sedenje. Na spratu se nalaze spavaće sobe i kupatilo.

Kako se „Kraljevi konaci“ nalaze u samom centru Zlatibora, na raspolaganju su vam razni restorani sa domaćim i stranim specijalitetima.

Zlatiborski trg je poznat po raznim manifestacijama, a Dino i Avantura park su nešto što treba posetiti ukoliko idete sa decom. Ovo je samo delić sadržaja koji ova planina pruža, a ima ih mnogo.

http://zoopalic.com/

Palić

Ako je vaš izbor jezero, zahvaljujući vaučerima imate priliku da posetite Palić i da uživate u blagodetima koje vam pruža. Apartman „Palićki cvet“ se nalazi uz samu obalu Palićkog jezera. Ovo je idealno mesto za mir, tišinu i opuštanje. Sem kupanja u jezeru imate mogućnost kupanja u termalnom bazenu. Apartman „Palićki cvet“ ima smeštajni kapacitet za četiri osobe. Veoma lepo je opremljen i pruža pravi ugođaj za gosta.

Ako vaš izbor bude Palić ne propustite priliku da posetite zoološki vrt koji predstavlja glavnu turističku destinaciju Palića. Bogata flora i fauna će vas ostaviti bez daha. Imaćete priliku da vidite preko 60 vrsta raznih životinja uključujući kako one sitne tako i one krupne životinje kao što su žirafa i slon. U krugu zoo parka raste mnoštvo egzotičnih i retkih biljaka kao što su libanski kedar i ariš, a hladovinu će vam pružiti domaći stoletni hrastovi.

Ako vaš izbor bude Palić nemojte propustiti kulturna dešavanja na Letnjoj pozornici. To je nešto što će vam okupirati čula i dugo će ostati u sećanju.

https://zlatarinfo.rs/smestaj/83/etno-dvoriste-milikina-ravan

Milikina Ravan

Ukoliko ste umorni od gradske vreve i neprestanog stresa, možda vam se kao zanimljiva destinacija učini etno selo. Svoj vaučer možete iskoristiti u Etno selu „Milikina Ravan“ nadomak Nove Varoši.

Ovo Etno dvorište predstavlja autentičan reprezent starog neimarstva Starog Vlaha. U dvorištu se sem Stare kuće nalaze mlekar, ambar za žito, kačara, daščara, vajat, pekara, čobanski kućer i štala.

Kako enterijer tako i eksterijer su muzejski i opremljeni su u autentičnom retro stilu. Svaki objekat ( kako kuća tako i vajat) su opremljeni tako da gostima ništa ne nedostaje. Sem što ćete uživati u netaknutoj prirodi i cvrkutu ptica društvo će vam praviti, konji, ovce i psi.

Ovo Etno selo je udaljeno nešto više od 3 kilometra od uvačkog jezera i staništa beloglavog supa.

Ne sumnjivo je da ćete se lepo osećati, jer ovde se oseća dah starih vremena.

Ovo su samo neke od destinacije na kojima možete iskoristiti vaučer. Ukoliko malo prokrstarite netom i sami ćete videti koliko je neistraženih mesta, destinacija koje su nam na dohvat ruke. Svaka od njih nudi nešto posebno i neponovljivo. Ukoliko i vi imate neki predlog, javite nam. Rado ćemo to podeliti sa našim čitaocima.