Sve što treba da znate o brendu Dsquared2

Kada je u pitanju moda i oblačenje u našoj zemlji možemo se pohvaliti brojnim domaćim kvalitetnim dizajnerima i stilistima, ali i rasprostranjenosti radnjama poznatih evropskih i svetskih brendova.

Ko prati modu, čita modne časopise i odlazi na revije u svakom trenutku može da zna šta je popularno. Ali se o tome dosta može saznati i putem interneta, uobičajenih razgovora sa prijateljima ili ugledanjem na modne stilove poznatih ličnosti i toga šta oni nose ili reklamiraju.

Jedan brend posebno se istakao i privukao pažnju svetske javnosti svojim jedinstvenim, strastvenim i autentičnim komadima koji su osvojili srca mnogih, a u pitanju je Dsquared2.

Kratak pregled istorije i razvoja brenda

Istorija italijanskog modnog brenda Dsquared2 datira još i 1995. godine kada su braća blizanci Dean i Dan Caten (rođeni 1964. godine u Kanadi), danas poznati kreatori i dizajneri, svoj talenat i strast ka ovom poslu podelili sa širom publikom i održali svoju prvu modnu reviju. Oni se bave se dizajniranjem i prodajom odeće, obuće i ostalih modnih dodataka kako za žene tako i za muškarce.

Njihova čarolija nastala je nakon što se preselili u Milano i nakon radnog iskustva u dve velike modne kuće ,,Versace“ i ,,Diesel“.

Mnoge poznate ličnosti su veliki obožavaoci Dsquared2 brenda i to ne kriju, a sve više ga na svojim kanalima komunikacije i društvenim mrežama promovišu i skandinavski influenseri i influenserke koji tragaju uvek za novim idejama kada je moda u pitanju.

A poznato je i da su radili posebne dizajnerske komade i kostime svetskim zvezdama poput Beyonce.

Šta ga čini posebnim?

Odeću, obuću, mirise, kozmetiku i druge aksesoare koje potpisuje brend Dsquared2 prepoznaćete vrlo lako po njihovoj autentičnosti i jedinstvenom dizajnu. Estetika njihovih proizvoda zasnovana je na robusnoj seksipilnosti koja je sa druge strane na neki poseban način sofisticirana i opuštena u isto vreme.

Sve ono što tu poneli iz Kanade a tiče se najviše duhovitosti i ležernosti ukombinovali su sa italijanskom veštinom krojenja što predstavlja sudar dva važna aspekta koja stvaraju čaroliju.

Na svim njihovim modelima primetićete puno detalja, boja i kombinacija koje nisu tako uobičajene. Zapravo, moglo bi se reći da je taj dizajn najbliži elementima pop kulture koji se kombinuju na tako originalne načine spajajući naizgled nespojive teme.

Stručnjaci iz ove oblasti su jednom rekli za njihov koncept da je alternativni luksuz. A oni ne prestaju da kroz Dsquared2 svakodnevno rade na unapređenju svog jedinstvenog pristupa u radu i nespornog talenta u kombinaciji sa visoko kvalitetnim tradiconalnim načinom izrade.

Gde u Srbiji možete kupiti njihove komade

Naša zemlja omogućila je da ljubitelji svetski priznate mode i obožavaoci lika i dela braće Dean mogu njihove komade da kupe na našoj teritoriji. Možete ih naći na nekoliko mesto i to pre svega u renomiranim radnjama. Dostupnu ponudu Dsquared2 za naše tržište možete potražiti i putem interneta.

A osnivači ovog brenda, braća Caten do sada su više puta boravili u Srbiji, odnosno u našem glavnom gradu Beogradu, gde su imali priliku da iskuse naš širom sveta poznati noćni život.

Oni su ostvarili svoj dugo očekivani san i sada poseduju jedno od najpoznatijih luksuznih modih kuća.