Kako istaći adute i prikriti mane modernom garderobom

U godini koja je pred nama modni trendovi svojom raznolikošću nude rešenja koja odgovaraju različitim ličnim i životnim stilovima. Bez obzira na vaše modne sklonosti i građu, 2021. godina gotovo sigurno može odgovoriti na vaše potrebe. U redovima koji slede pročitajte više o tome šta nova modna sezona nudi i na koji način možete aktuelim komadima istaći svoje adute, odnosno prikriti ono što smatrate svojim manama.

Krupnija građa: Obline i prikladni krojevi

Ukoliko spadate među visoke i punije dame, osnovni savet je da ne prikrivate svoje obline širokom odećom, već da ih naglasite dobrom kombinacijom krojeva. Modni trendovi koji dominiraju 2021. godine vam u tom smislu idu u prilog, nudeći strukirane komade koji lepo prate liniju tela. Pantalone i suknje sa visokim strukom i ravnog kroja su odličan izbor u kombinaciji sa užim bluzama i visokim potpeticama. Iako ova sezona od prethodne preslikava trend pastelnih boja, prisutne su i jarke boje koje vašem tipu građe laskaju u kombinaciji sa crnim komadima.

Visoke i vitke dame: Atraktivne kombinacije

Osnovni kamen spoticanja visokih i vitkih dama je uglavnom odabir obuće. U tom smislu, ova sezona vam nudi odlična rešenja. Vodeći se načelima body neutrality pokreta, koji akcenat stavlja na funkcionalnost garderobe, modna scena ove godine ne insistira na visokim potpeticama. S druge strane, masivne platforme i sandale sa visokom štiklom su prisutne kao jedan od trendova i ne ustručavajte se da ih povremeno uključite u svoje kombinacije. Dame koje odlikuje visok i vitak stas imaju veoma široke mogućnosti izbora garderobe, uz savet da se trude da kombinuju komade koji se razlikuju krojem. Pastelne boje su sjajan izbor, kao i jeans u kombinaciji sa još uvek veoma relevantnim floralnim dezenima.

A i V – građa: Statement komadi i mini-suknja

Damama čiju građu odlikuju uža ramena u odnosu na kukove ova sezona nudi sjajno rešenje u vidu statement bluza sa puf-rukavima. Kombinovane sa pantalonama ili suknjama sa visokim strukom, ovakve bluze će doprineti da se figura vizuelno približi obliku peščanog sata. Ukoliko pratite ležernije street style trendove, dobar izbor su bluze sa intenzivnijim printom ili interesantna digitalna štampa na majicama u kombinaciji sa pantalonama u tamnijim tonovima. S druge strane, građi koju odlikuju šira ramena u odnosu na kukove odgovara akcenat na nogama. Kratke suknje, koje će biti veoma popularne ovog proleća, su u ovom slučaju zaista dobro rešenje.

Dame sitnije građe: Jednostavnost i gracioznost

Čini se da ova modna sezona ima neke odlične ideje za niže i vitke dame. U ovom slučaju je jednostavnost osnovno načelo. Iako je cvetni dezen popularan ove godine, savet je da se izbegavaju takvi modni izbori i da se fokus stavi na uske jednobojne haljine jednostavnog kroja. Pantalone sa visokim strukom ne idu u prilog ovakvom tipu građe, dok su potpetice odličan dodatak svakoj kombinaciji. Pri izboru boja, dobar predlog bi bile pastelne nijanse i zemljani tonovi, koji su trenutno veoma popularni.

Niske i punije dame: Elegantna rešenja

Ukoliko se prepoznajete među punijim i nižim damama, držite se elegancije kao osnovnog načela pri odabiru odevnih kombinacija. U cilju da vizuelno izdužite noge, odaberite cipele sa punijim potpeticama, koje su među vodećim trendovima 2021. godine. Činjenica je da se se među popularnim modelima farmerica ove godine našle i zvoncare, što vama ide u prilog. Pantalone koje se šire od kolena ka dole ističu liniju bokova, a bluza sa V-izrezom vizuelno izdužuje vrat.

Na prvom mestu je važno da birate one odevne kombinacije u kojima ćete biti samouvereni i slobodni. Ukoliko poznajemo sebe i svoje telo, te poštujemo sopstveni osećaj za lepo, sasvim sigurno nećemo grešiti pri odabiru odeće. S druge strane, kombinovanje i razumevanje krojeva, boja i materijala je naročita veština, o kojoj neprestano učimo kroz iskustva. Ukoliko budemo otvoreni za ideje i novosti na polju mode, a ne zaboravimo svoj lični stil, u ogledalu će nas zasigurno čekati jedna zadovoljna, nasmejana osoba.