Šta je ovih dana aktuelno na novosadskom tržištu rada?

Traženje posla zahteva mnogo vremena i strpljenja. Preko leta veliki je broj sezonskih i drugih poslova. Tržište rada se konstantno menja, zato smo za one koji žive u Novom Sadu i okolini pretraživali ponudu poslova za ovaj grad.

Novi Sad kao veliki grad pruža brojne šanse za zaposlenje i napredovanje. Najtraženiji poslovi na novosadskoj berzi rada su IT sektoru, ali u oblasti medicine i trgovine. Među mladim ljudima koji su ove godine polagali prijemne ispite na novosadskim fakultetima, ovaj trend je očigledno ispraćen, pa su upravo najtraženiji medicinski i informatičarski smerovi, što znači da su mladi itekako upućeni u potrebe tržišta.

Na sajtu Klik do posla pretraga oglasa za posao nikada nije bila jednostavnija. Kada ukucate posao Novi Sad u pretrazi možete uz pomoć filtera da odaberete tip zaposlenja, stručnu spremu, pa čak i visinu zarade.

Medicinska struka uvek i svuda tražena

Medicinska struka nas je podsetila na svoju važnost i plemenitost tokom pandemije od tada potražnja za medicinskim osobljem konstantno raste. U Novom Sadu najviše oglasa otvoreno je baš za poslove medicinskih tehničara. Zbog široke ponude poslova u ovoj oblasti, sve više mladih se opredeljuje za školovanje, a potom rad u medicinskoj struci.

Plata medicinske sestre iznosi u proseku oko 60.000 dinara, a lekara oko 100.000.

Srednji medicinski kadar, lekari opšte prakse, specijalisti i farmaceuti mogu s lakoćom pronaći posao s obzirom da Novi Sad predstavlja veliko tržište. Pored njih, brojni su oglasi u kojima se traže negovateljice u domovima za stara lica.

Velika potražnja za radnicima, zanatlijama i trgovcima

Poznato je da poslovi koji ne zahtevaju visoku kvalifikaciju nisu popularni među mladima, naročito kada su u pitanju zanati. Ipak jedan deo populacije počinje da prepoznaje koliku zaradu mogu doneti poslovi zanatlija kao što su stolari, krojači, autolimari, vodoinstalateri i električari. Zbog toga što se dobri majstori i zanatlije sve teže pronalaze njihova plata je u rangu sa zaposlenima koji se bave poslovima koji traže visoku spremu. Kada ukucate posao Novi Sad u pretrazi primetićete da do posla brzo dolaze različiti profili građevinskih radnika, vodoinstalateri i električari naročito jer je u Novom Sadu broj gradilišta raste.

Osim zanatlija, trgovci i magacioneri su traženi, gotovo svaki veći supermarket traži nove radnike. Tokom leta veliki je broj turista u Novom Sadu naročito tokom Exit festivala, tada su sezonski poslovi u porastu. Potražnja za konobarima, kuvarima, pica majstorima i hotelskim osobljem raste. Ugostiteljstvo sve više uzima udela na tržištu u Srpskoj Atini, tokom leta, ali i kao vikend destinacija za domaće turiste.

Filolozi i IT stručnjaci dolaze lako do posla

Filolozi su traženi za rad u školama stranih jezika i call centrima, na ove poslove mogu računati i studenti filoloških fakulteta. Najviše je oglasa za govornike nemačkog, engleskog, mađarskog, španskog, italijanskog jezika. Kao po pravilu i u Novom Sadu, IT poslovi su najtraženiji a najbolje se i zarađuje baš u ovoj struci.

Put do zaposlenja uz sajt Klik do posla

Sajt Klik do posla u ponudi ima poslove kako za visokoobrazovane ali i nisko kvalifikovane kadrove kroz više od 40 kategorija poslova. Iako smo vam izdvojili najtraženije poslove za Novi Sad, vi uvek možete i sami uz pomoć različitih filtera prilagoditi pretragu svojim afinitetima, ne samo za Novi Sad već i za druge gradove u Srbiji.