Kako smanjiti brige i stres prilikom planiranja proslava

Kako smanjiti brige i stres prilikom planiranja proslava

I najjednostavnija proslava može da izazove stres i nesigurnost kada je u pitanju planiranje i ostvarivanje svih vaših želja. Od okupljanja produce i prijatelja do organizacije rođendana ili svadbe, često završimo sa više posla nego što možemo da podnesemo i uglavnom se sve svede na nervozu i veliku količinu posla u poslednjem trenutku. Ukoliko znate šta želite da postignete i imate viziju savršene proslave, nema sumnje da će se negde usput pojaviti stres koji će vam zasmetati i ometati vas u planiranju. Uz nekoliko jednostavnih saveta, sve ovo može proći bezbolno i savršeno i za vas i za vaše goste.

Isplanirajte na vreme

Jedna od najbitnijih stvari prilikom organizacije jeste planiranje do najsitnijeg detalja. Iako se ovo čini kao previše posla ili gubljenje vremena, plan koji će vas voditi kroz ovaj proces je i više nego dragocen i može da vam pomogne da u svakom trenutku znate šta sve treba da uradite i koliko vas još posla očekuje. Pre no što se upustite u obavljanje prvih zadataka, napravite spisak svega što želite da uključite u proslavu i koliki budžet planirate da izdvojite. Ovo će biti vaš podsetnik što se tiče svih obaveza ali i finansijski plan kako biste u svakom trenutku znali koliko ste novca potrošili.

Kako smanjiti brige i stres prilikom planiranja proslava

Šta vas očekuje tog dana

Teško je razmišljati o svemu što možete da očekujete na dan proslave, ali treba da znate šta je sve neophodno da uradite tog dana. Od obavljanja poslednjih priprema do odlaska po tortu ili delove dekoracije, ukoliko nešto izostane ili ne budete imali dovoljno vremena za to, možete da očekujete da će vas stres i nervoza sprečiti da se veselite. Uz to, treba da ostavite dovoljno vremena kako biste se spremili i pomogli svojim ukućanima da budu spremni na vreme. Napravite spisak svih stvari koje treba da se obave tog dana i ostavite vremena za neke nepredviđene stvari koje će se sigurno desiti.

Prepustite stvari drugima

Postoje neke stvari koje ne možete da uradite sami – ili nećete imati dovoljno vremena ili niste dovoljno stručni za to. Kada je u pitanju dekoracija, ukoliko je proslava mala i intimna, možete uvek da se snađete sami. Za sve veće prilike se obratite profesionalcima koji će vam pomoći da ideju koju imate na umu sprovedete u realnost. Pored toga, priprema hrane je zahtevna i potrebno je da sve bude spremno na vreme i ovo je ono što može da bude stresno, koliko god da ste vični u kuhinji. Pronađite najbolji ketering za dečiji rođendan kako biste bili sigurni da će hrana biti ukusna, spremljena na vreme i u skladu sa svim vašim zahtevima. Ono što je najbitnije, ovo će vam omogućiti da se posvetite svojoj porodici umesto da provedete sate u kuhinji.

Kako smanjiti brige i stres prilikom planiranja proslava

Podelite poslove sa bliskima

Kada organizujemo neku proslavu uglavnom želimo svima da pokažemo kako sve umemo i kako smo spremni na sve kako bi proslava bila događaj godine. Niko vam neće zameriti ukoliko prihvatite pomoć porodice i prijatelja kako biste olakšali sebi i smanjili nervozu. Dozvolite bližnjima da obave neke sitne poslove umesto vas – od odlaska po balone do poslednje provere kada je u pitanju bend, animator ili bilo koji deo proslave. Ovo će vam smanjiti količinu obaveza i samim tim vas rasteretiti kada je u pitanju nervoza u poslednjem trenutku.

 

Kada dođe vreme proslave, potrebno je da se opustite i pustite sve da teče, bez obzira na nepredviđene okolnosti. Pripremite se da se uvek mogu desiti problemi u poslednjem trenutku na koje nećete moći da utičete i koji će stvoriti nervozu i stres kod vas. Ovo su situacije koje morate prihvatiti i shvatiti da je najbolje da uživate u proslavi i svemu što ste postigli. Olakšajte sebi što više kako biste na ovaj dan uživali sa bližnjima i pustite druge da vam pomognu u kreiranju savršene proslave.