Kako provesti savršen vikend u Beogradu

Planirate da sa porodicom ili prijateljima krenete u kratki vikend obilazak glavnog grada Srbije? Želite da uživate u aktivnom odmoru, ali i sadržajima koji će vas opustiti i pružiti neophodnu dozu relaksacije i oslobađanja od nakupljenog stresa. Na pravom ste mestu. U nastavku ćemo vam predstaviti 5 predloga za savršeno provedene trenutke u turistički najprimamljivijem gradu u Srbiji.

Uživajte u aktivnom odmoru na Adi

Ada je mesto koje je univerzalni tip destinacije za odmor. To znači da ovde turisti različitih afiniteta i želja mogu da pronađu savršen odmor i zabavu. Ada je pre svega predivan prirodni prostor, prepun zelenila, sklonjen od gužve i buke, te se može opisati kao gradska oaza svežeg vazduha. Kada toj prirodnoj oazi dodate čitavo bogatstvo raznolikog sadržaja, onda se Ada nameće kao savršen izbor za celodnevnu zabavu. Prva asocijaca na Adu je uređena površina za kupanje i širok prostor za sunčanje. No, ovo je samo jedan segment njene ponude. Na Adi se nalazi i:

  • Zabavni parkovi za dečju igru, među kojima su najpopularniji Park nauke, prostor u kome se mališani kroz igru i zabavu mogu upoznati sa važnim naučnim fenomenima. Deca obožavaju i Avantura park, prostor koji poseduje veliki broj prepreka u kojima učesnici moraju pokazati širok dijapazon veština.
  • Širok spektar adrenalinskih aktivnosti – Ada je pravi raj za ljubitelje aktivnog odmora, koji žele da uživaju u zahtevnijim aktivnostima. Ovde možete isprobati najpoznatije adrenalinske aktivnosti: bandži džapming, skijanje i snoubrod na vodi, pejntbol i laser tag, penjanje na veštačkoj steni, ronjenje. Iako ne toliko adrenaliske, vro su zanimljive aktivnosti i vožnja borda i rolera.

Posetite kvalitetne kulturne sadržaje

Kao najveći grad Srbije, Beograd prirodno ima najveći broj razvijenih kulturnih ustanova, koje prikazuju vrlo kvalitetne sadržaje i postavke koje svedoče o istoriji, kulturi i tradiciji našeg naroda. Ukoliko želite da se tokom svog putovanja kulturno uzdižete, preporučujemo da svoju turu započnete od centralnog Narodnog muzeja, koji prikazuje istoriju ljudske vrste od nastanka, pa sve do najutentičnijeg slikarstva u 19. i 20. veku. Važna karika u kulturnoj ponudi Beograda svakako je pozorište. Glavni grad se zaista može pohvaliti izuzetnim kvalitetom pozorišne scene, a mi preporučujemo da se otisnete u pozorišnu avanturu kroz Zvezdara teatar, prostor u kome se dela svetske i srpske književnosti pretvaraju i magiju koja vas na svojim krilima nosi sve do neslućenih visina.

Otkrijte čari beogradske okoline

Osim u beogradskim atrakcijama, tokom svog odmora možete uživati i u lepotama beogradske okoline. Za ovu priliku bismo izdvojili: Bojčinsku šumu i Kosmaj. Sva tri mesta će vam pružiti nezaboravne trenutke druženja i odmora u prirodi, ispuniti vaša pluća svežim vazduhom i upoznati vas sa neobičnim vrstama biljaka i životinja. U Bojčinskoj šumi, koja je smeštena nedaleko od naselja Surčin, očekuju vas mangulice, koje slobodno šetaju širokim šumskim prostorima. Na Kosmaju, koji se nalazi nekoliko kilometara nakon Bubanj potoka, očekuje vas pitoma šumska vegetacija, vidikovac sa čarobnim pogledom i zadivljujući spomenik, koji svedoči o borbi za slobodu, a čiji kraci dosežu sve do samog horizonta.

Pronađite kvalitetan smeštaj

Vrlo važna stavka vašeg odmora u prestonici Srbije jeste prostor u koji ćete se tokom njega smestiti. Preporučujemo da svoje kratke ili duže odmore provedete u kvalitetnom prostoru koji pruža atmosferu toplog porodičnog doma, a sadrži i niz drugih pogodnosti i prednosti. Baš ovakav tip boravka pruže će vam stan na dan Beograd. Ovu smeštajnu kategoriju čine izuzetno kvalitetne smeštajne jedinice, koje se nalaze u stambenim zgradama i u potpunosti su prilagođene za kvalitetne duže ili kraće boravke. Još jedna njihova prednost jesu i izuzetno pristupačne cene zakupa, pa tako noć u kvalitetnom smeštaju u samo srcu grada možete rezervisati za svega 40€ po noći ili 10€ po osobi. Za ovu pristojnu sumu nova dobićete privatnost, komfor i sve potrebne pojedinosti, koje će učiniti da se ni o čemu ne brinete.

Opustite se u savršenim restoranima

Ako se za nešto može reći da je specifična prednost beograske turističke ponude, onda je to veliki broj raznovrsnih ugostiteljskih objekata koji nude ponešto za svaki ukus, želju i mogućnost. Restorani u Beograd će vam pružiti savršen užitak bez obzira na to da li ste se odlučili za prijatan ručak sa porodicom ili prijateljima, nešto dinamičniji izlazak do ranih jutarnjih časova ili popodnevnu kafu. Beograd je tu da za svaki povod pruži uslugu vrhunskog nivoa. Ukoliko se odlučite da degustirate specijalitete, obradujte svoja nepca specijalitetima kako domaće, tako i svih svetskih kuhinja. Ukoliko ste baš za etno-varijantu i tradicionalne srpske specijalitete, najbolje je da izaberete restorane u centru grada: Proleće, Vuk i Kolarac. Ukoliko želite da uživate u uzbudljivom provodu, predlažemo da se zaputite u Beton halu, te iskusite odličnu atmosferu splavova La Fayette, Frida, AG, Freestyler. Ukoliko ste za prijatnu popodnevnu varijantu, predlažemo da posetitie Blaznavac, Heritage Rooftop ili Boho bar.

Verujemo da smo ovim kratkim isečkom iz beogradske ponude uspeli da vam pokažemo zbog čega je ovaj grad savršen izbor za odmor i opuštanje, te bar u crtama približimo sve detalje ponude. Sve što vam je potrebno jeste dobra energija i pozitivno raspoloženje, te par slobodnih dana. Prepustite se čarima prestonice.