Početna ŽivotKorisni saveti Kako prijaviti stanje brojila (prijava potrošnje električne energije)

Kako prijaviti stanje brojila (prijava potrošnje električne energije)

Predrag Konatarević
36390 pregleda
kako prijaviti stanje brojila

Svi smo svesni opasnosti od virusa COVID-19 koji je bukvalno paralisao čitav svet, zatvorio nas u svoje domove. Međutim, ne možemo  svi biti u kućama, ima ljudi koji se moraju starati o hrani, o vodi o higijeni o zdravlju i svemu ostalom, koji ne dozvoljavaju da se čitav sistem zaustavi. Verujte da je trenutno privilegija ostati kod kuće i ako baš ne moraš napolje – nemoj. Hajde da pomognemo onima koji moraju.

Kako stoji na zvaničnoj internet prezentaciji Elektroprivrede Srbije u toku vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa, u okviru njihovih redovnih aktivnosti očitavaće se brojila svih kupaca, sa poštovanjem svih zaštitnih mera. Kako prijaviti stanje brojila i na taj način sprečiti mogućnost širenja virusa?

„Da bi se smanjila mogućnost kontakta i dodatno zaštitilo zdravlje građana molimo sve kupce da zaključno sa 1. aprilom očitaju stanje na svom mernom uređaju i da istaknu stanje brojila i datum očitavanja na vidnom mestu na ulazu u svoje objekte“, poručuju iz EPS-a.

Kako prijaviti stanje brojila

Pored toga kako navode iz EPS-a, građani mogu u narednim danima da prijave stanje sa brojila pozivom na broj telefona koji je odštampan na računu, ili putem maila slanjem sledećih podataka na mail adrese prema lokaciji brojila:

  • ime i prezime,
  • adresa,
  • ED broj,
  • stanje na brojilu i
  • datum očitavanja

Adrese po distributivnim područjima:

EPS je opredelio nekoliko mejl adresa na kojima građani mogu prijaviti stanje na brojilu i to za sledeća područja:

Iz EPS-a navode i sledeće:

„Kao društveno odgovorna kompanija molimo kupce da iskoriste ovu mogućnost i jave očitano stanje brojila čime će se dodatno osigurati tačnost i ispravnost računa. Apelujemo na sve građane da budu odgovorni i striktno poštuju mere države donete zarad sprečavanja širenja korona virusa. Sve aktivnosti „Elektroprivrede Srbije“ usmerene su tako da su i u ovim vanrednim okolnostima obezbeđeni stabilna proizvodnja i nesmetano snabdevanje električnom energijom za privredu i građane Srbije“, navode iz ove EPS-a.

Povezani članci

1 komentar

Polgar Istvan 3 oktobra, 2022 - 10:27 am

Za sta vam sluze brojevi telefona koje Sam dobio da bi javio za potrosenu struju kada niko se me javja sta vi radite koristite za privatne potrebe Ili zasto uopste radite tamo ako be obavljate svoje poslove

Odgovori

Ostavi komentar