Kako prijaviti stanje brojila (prijava potrošnje električne energije)

kako prijaviti stanje brojila

Svi smo svesni opasnosti od virusa COVID-19 koji je bukvalno paralisao čitav svet, zatvorio nas u svoje domove. Međutim, ne možemo  svi biti u kućama, ima ljudi koji se moraju starati o hrani, o vodi o higijeni o zdravlju i svemu ostalom, koji ne dozvoljavaju da se čitav sistem zaustavi. Verujte da je trenutno privilegija ostati kod kuće i ako baš ne moraš napolje – nemoj. Hajde da pomognemo onima koji moraju.

Kako stoji na zvaničnoj internet prezentaciji Elektroprivrede Srbije u toku vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa, u okviru njihovih redovnih aktivnosti očitavaće se brojila svih kupaca, sa poštovanjem svih zaštitnih mera. Kako prijaviti stanje brojila i na taj način sprečiti mogućnost širenja virusa?

„Da bi se smanjila mogućnost kontakta i dodatno zaštitilo zdravlje građana molimo sve kupce da zaključno sa 1. aprilom očitaju stanje na svom mernom uređaju i da istaknu stanje brojila i datum očitavanja na vidnom mestu na ulazu u svoje objekte“, poručuju iz EPS-a.

Kako prijaviti stanje brojila

Pored toga kako navode iz EPS-a, građani mogu u narednim danima da prijave stanje sa brojila pozivom na broj telefona koji je odštampan na računu, ili putem maila slanjem sledećih podataka na mail adrese prema lokaciji brojila:

  • ime i prezime,
  • adresa,
  • ED broj,
  • stanje na brojilu i
  • datum očitavanja

Adrese po distributivnim područjima:

EPS je opredelio nekoliko mejl adresa na kojima građani mogu prijaviti stanje na brojilu i to za sledeća područja:

Iz EPS-a navode i sledeće:

„Kao društveno odgovorna kompanija molimo kupce da iskoriste ovu mogućnost i jave očitano stanje brojila čime će se dodatno osigurati tačnost i ispravnost računa. Apelujemo na sve građane da budu odgovorni i striktno poštuju mere države donete zarad sprečavanja širenja korona virusa. Sve aktivnosti „Elektroprivrede Srbije“ usmerene su tako da su i u ovim vanrednim okolnostima obezbeđeni stabilna proizvodnja i nesmetano snabdevanje električnom energijom za privredu i građane Srbije“, navode iz ove EPS-a.