Početna ŽivotKorisni saveti Kako organizovati uspešno korporativno druženje?

Kako organizovati uspešno korporativno druženje?

Predrag Konatarević
80 pregleda

Korporativna druženja i zabave su važan deo poslovnog sveta iz mnogo razloga. Oni mogu pomoći u povezivanju poslovnih partnera, obuci zaposlenih, predstavljanju novih proizvoda i usluga, kao i proslavljanju uspeha i dostignuća kompanije. Takođe, ovakvi događaji pružaju priliku zaposlenima i menadžmentu da se opuste i upoznaju van radnog mesta. Pored toga, ove zabave doprinose izgradnji timskog duha i povećanju produktivnosti, jer radnici koji se bolje poznaju bolje sarađuju. Korporativna druženja i zabave mogu se organizovati na različite načine. Od neformalnih koktela i druženja, do svečanih banketa, konferencija i seminara, a najvažniji aspekt je pružanje prilike zaposlenima da se povežu i uživaju.

Organizovanje uspešnog korporativnog druženja zahteva mnogo planiranja i pripreme, a pored toga može biti veoma zahtevno i stresno. U ovom članku ćemo podeliti nekoliko saveta kako da organizujete uspešno druženje.

Izaberite pravi datum i lokaciju event centra

Šta želite da postignete organizovanjem ovog događaja? Želite da povežete poslovne partnere, obučite zaposlene, predstavite nove proizvode ili proslavite uspeh kompanije? Kada jasno definišete cilj, moći ćete lakše da planirate i organizujete zabavu.

Kada ste definisali cilj, sledeći korak je izbor datuma i lokacije. Izaberite datum koji će odgovarati vašim zaposlenima ili poslovnim partnerima. Takođe, razmotrite željenu lokaciju. Event centar koji ima adekvatnu opremu, dekoraciju, osvetljenje i ozvučenje može biti pravi izbor za uspešan korporativni događaj.

Pronađite profesionalne organizatore

Kada organizujete bilo koju vrstu druženja ili zabave, bilo da je u pitanju poslovno sastanak, proslava jubileja firme, venčanje ili rođendan, važno je da sve prođe glatko i bez stresa. Međutim, ako nemate dovoljno iskustva u organizovanju ovakvih događaja, možete se naći u neprijatnoj situaciji. Ako nemate dovoljno vremena, iskustva ili resursa, možda će vam trebati pomoć profesionalnih planera. Event centar nudi ovu vrstu usluge i ima stručnjake koji su u stanju da organizuju savršen događaj. Njihovi organizatori će vam da napravite plan, meni, dekoraciju, ozvučenje i osvetljenje i sve to uklopite u celinu koja će zadovoljiti vaše potrebe i očekivanja.

Jedna od najvećih prednost angažovanja profesionalnih organizatora je ta što oni imaju široku mrežu dobavljača i povezanosti u industriji. To znači da mogu da vam obezbede najbolje usluge po najboljoj ceni. Takođe, oni će biti u stanju da rade sa bilo kojim budžetom, tako da ćete moći da dobijete savršen događaj bez prekoračenja vašeg budžeta.

Druge bitne stvari vezane za organizaciju

Tematski koncept zabave može biti presudan za uspešnu organizaciju. Tema može biti vezana za proizvod ili uslugu koju predstavljate ili neku drugu ideju koja će zainteresovati vaše goste. Dobro je da temu učinite kreativnom i originalnom, kako biste privukli pažnju i oduševili svoje goste.

Plan treba da sadrži sve neophodne detalje koji će biti za uspešnu organizaciju. To su  vremenski raspored, aktivnosti koje će se organizovati, broj gostiju i koliki budžet imate za ovakvu jednu zabavu.

Komunikacija sa gostima je ključna za vašu uspešnost. Pozivnice treba slati na vreme, sa jasno definisanim detaljima o događaju, kao što su datum, vreme, lokacija i kodeks oblačenja. Takođe bi trebalo da komunicirate sa gostima tokom proslave kako biste bili sigurni da su zadovoljni i da imaju sve što im je potrebno.

Važno je da proverite sve detalje pre početka, kako biste bili sigurni da će sve teći glatko.

Obezbedite dobru hranu i piće

Ukupno gledajući, hrana i piće predstavljaju važan element svakog događaja. Trebalo bi da izaberete meni koji će zadovoljiti ukuse  i potrebe vaših gostiju. Takođe razmislite da li ćete imati otvoren bar ili će te služiti samo određena pića.

Centri za organizaciju ovakvih zabava kao što je Dream Event Center, koji imaju sve potrebne resurse i iskustvo za organizaciju, mogu biti idealan izbor za vašu sledeću korporativnu proslavu. Ovi centri obično nude sve potrebne usluge i usavršeni su u organizovanju događaja bilo koje veličine i složenosti.

Povezani članci

Ostavi komentar