Kako neobavezni seks unapred osuditi na uspeh

Neobavezan seks, samo kao čin kojim se zadovoljavaju fizičke potrebe, još uvek se, u društvu osuđuje kao nešto nemoralno, samim tim i nepoželjno i neprihvatljivo. Brojni komentari na društvenim mrežama, kao i natpisi u medijima bave se, uglavnom, osudom uz skoro obaveznu klasifikaciju da se radi o devijantnom ponašanju. Iz ovoga sledi da, u društvu, još uvek egzistira shvatanje da seks ima određeni značaj samo ako se bazira na izvesnom stepenu emocija. 

Ono što je uočljivo jeste i da se u ovom segmentu ispoljava razlika u polovima, jer su negativne konotacija u najvećem broju slučajeva vezane za žene koje su sklone ili imaju pozitivne reakcije na ideju o neobaveznom seksu, dok se za muškarce ovo smatra sasvim prirodnim.

Opravdano u negativnom stavu

Negativni stavovi o neobaveznom seksu koji su sasvim u redu tiču se mera opreza i predostrožnosti kada su u pitanju zdravlje i lična bezbednost. Česta i svakodnenva javna obraćanja zdravstvene struke u kojima se apeluje na mogućnost širenja i zaraze različitim virusnim, bakteriološkim i drugim prenosivim bolestima putem seksualnog odnosa nisu bez razloga. 

Insistiranje na kondomima jeste preduslov bezbednog seksa i kada se partneri ne poznaju dugo, a obavezno kada je u pitanju neobavezan seks za jednu noć.

Šta je u redu a šta nije

Sasvim je u redu da i žene, jednako kako i muškarci, imaju svoje fizičke prohteve i svoje trenutne želje. Poštovanje vlastitog tela, prohteva i želja, nije stvar koja treba da se odloži u folder “do daljeg” već znači da znamo da cenimo vrednost postojanja. 

U redu je da postoje ljudi koji ne žele vezivanje, emocije, dejtove i da jednostavno idu putem kojim ispunjavaju svoje trenutne želje. Želja da se izađe u provod i povede momak/ devojka kući bez namere da se komunikacija ili konekcija nastavi nije nešto što je za osudu. Međutim, u redu bi bilo potencijalnog partera upoznati sa svojim namerama. 

I nije bitno ko je učinio prvi korak, bitno je da oboje znaju da se priča od trenutnog susreta neće nastaviti. U tom slučaju neobavezni seks je unapred dogovorena stvar, bez posledica i bez mogućnosti da se neko nađe povređen. I, naravno, ako izabrani  partner odbija korišćenje kondoma,  bolje je odustati i okrenuti se ka sigurnoj varijanti.

Kako se spremiti

Da, i kad se ide u provod, i kada se jednostavno dešavaju situacije u kojima je seks samo deo istog treba biti spreman. Polazimo od toga da niko ne želi da mu provod bude loš, a to znači da unapred sebi morate obezbediti uslove za uspeh. Iako ne znate šta možete da očekujete od “ulova” morate znati sve o sebi. 

Poznavanje vlastite seksualnosti, načina na koji vaše telo reaguje, potputna iskrenost po pitanju želja ili prohteva jeste preduslov za uspeh. Ako nemate neko iskustvo, možete ga formirati. Masturbacija je sasvim ok i ne služi samo za popunjavanje praznine u danima kada nemate partnera. 

Seksi šopovi u ponudi širok asortima različitih igračaka koje, između ostalog, služe za upoznavanje vlatitiog tela. Vibratori i masturbatori su odlična odluka da formirate saznanje o potrebama i reakcijama vašeg tela. Između ostalog, vibratori, recimo služe i da podignete stepen samopouzdanja spoznajom sopstvenih reakcija, ali i da ne gubite vreme navodeći partnera da istražuje ono što vam donosi zadovoljstvo.

Ako se već odlučite na seks na brzaka sa nepoznatom osobom, bez želje da nastavite, onda budite konkretni. Razlog više za ovo jeste i ako ste inicijator! Masturbatori su, recimo vrlo korisna stvarčica kada je u pitanju uvežbavanje erekcije do granica kontrole. U slučaju neobaveznog seksa, ovo može biti i ključ uspeha,jer ne znate šta možete da očekujete sa druge strane.

Za svaki slučaj

Pored obaveznog kondoma, bez obzira na pol, kad “pođete u lov” neka i nešto iz ponude seksi šopova obavezno bude uz vas. Lubrikanti su, isto kao i kondomi, pa skoro obavezni. No, za svaki slučaj, ako smo već sebi obećali noć za pamćenje, stavite u džep ili torbicu manji vibrator, možda vam “začini” uživanje. 

Ili, ako ste već poželeli ovakvu vrstu seksa onda neka bude kvalitetan i bez zadrške: ponesite nešto što će vam ovakve provode učini posebnim. Ispod odeće možete imati seksi rublje, deo kostima ili nešto drugo što se smatra fetišem a za šta ćete baš ove noći naći partnera.

I na kraju, ne osuđujte, već poštujte pravo na seks, i to kod oba pola!