Kako da znam da mu se svidjam? – ljubavni signali

muvanje

Kako da znam da mu se svidjam? Verovatno ne postoji devojka koja u nekom trenutku nije postavila sebi jedno ovakvo pitanje. Kažu da nije teško prepoznati da li momak devojku vidi samo kao drugaricu ili nešto više jer će ga otkriti njegovi postupci. Čitava stavar je u detaljima, naklonost prema nekome se ne može lako sakriti, jer svakog muškarca odaju neki univerzalni ljubavni signali.

Dovoljan je bar jedan signal, jedan znak da shvatite da mu se dopadate? Mi vam donosimo dvadeset i jedan. Na vama je da ih uočite i prepoznate.

#1 Pitanjima nikad kraja

Ukoliko on stalno postavlja pitanja, verovatno mu se dopadate. Želi da održava konverzaciju, a možda i da sazna kakvi ste „u duši“. Naravno, i prijatelji razgovaraju puno ali simpatije dodaju šarm, neretko i flert.

#2 Njegovo ponašanje

Ponaša se drugačije kada je u vašoj blizini. Muškarci inače nisu skloni da menjaju svoj uobičajni obrazac ponašanja, rade to samo ukoliko im se neko dopadne. Pokušaće da na taj način pridobije vašu pažnju. Radiće neke sebi manje svojstvene stvari, a ako ga znate od ranije, lako ćete uočiti da se nešto dešava.

#3 Njegov osmeh

Još jedan dobar znak je da se sa vama smeje više nego inače. Ima i onih koji se smeju na svaku drugu stvar, ali to se prepozna. Ima i onih koji su stidljivije prirode ali se nasmeše kad vas vide. Ne rade to da bi vas uvredili već stavili do znanja da im se dopadate. Ako još ostvaruje i kontakt očima, bingo.

#4 Ignoriše

Iako sitacija ume da se iskomplikuje, dosta njih ume da ignoriše baš kada im se neko dopada. Ovo se dešava iz dva razloga – ili želi da sazna da li vam je stalo ili je stidljive prirode pa se unervozi ispred vas. U svakom slučaju, ignorisanje bez određenog povoda može biti mač sa dve oštrice – može biti jedan od znakova da mu se dopadate, a isto tako i da mi se neke vaše osobine ne dopadaju pa zato izbegava kontakt.

#5 Tražio vam je broj telefona

Neće vam tražiti broj bez povoda. Naravno, ukoliko je to sa neke poslovne ili društvene strane, to je drugačija situacija. Ali ako ovo nije slučaj, eto još jednog znaka.

# 6 Povezivanje na društvenim mrežama

Svi se danas lako mogu povezati preko društvenih mreža, ali prepoznaćete po njegovim aktivnostima nakon što se povežete o čemu se tu radi. Ako često lajkuje vaše slike, objave, ili vam piše i započinje razgovor sve će vam brzo biti jasno.

#7 Da li imaš dečka?

Samo oni zainteresovani postavljaju ovakva pitanja. Jasno kao dan.

#8 Slučajni dodir

Da li vas povremeno dodirne, onako pristojno i simpatično? Muškarci vole da ostvare fizički kontakt, čak i najmanji, sa osobom koja im se dopada. Ukoliko stalno traži razlog da vam je blizu, eto još jednog znaka.

#9 Postaje ljubomoran

Uvek mu se javi čak i najmanji osećaj ljubomore kada razgovarate sa drugim momcima. Naravno, probaće da ovo prođe nezapaženo ali će se pitanjima brzo odati, raspitivaće se i nametati tu temu.

#10 Pamtiće i najmanju stvar koju ste mu rekli

Muškarci i nisu baš ti koji pamte detalje, ali ako mu se sviđate, ako mu se baš sviđate, pamtiće ih.

#11 Zadirkivanje

Sećate se još uvek prvih simpatija, njihovog načina da pridobiju vašu pažnju tako što će vas čupnuti za kosu? Tako samo privlače pažnju na sebe. Tako i kad odrastu, zadirkuju onda kada im se dopadate, privlače pažnju. Još ako uz to pokušava i da vas nasmeje, to je to.

#12. Ne „baca oko“ na druge devojke

Znate onu situaciju kada sedite sa drugarom, a on bez ustručavanja odmerava devojke koje prolaze i komentariše njihovu lepotu? To neće činiti osoba kojoj se dopadate, jer je njegov fokus baš na vama. Primetićete vremenom da li pominje devojke i u kakvom maniru. Zapravo, možete i vi njega da pitate da li je zainteresovan za neku curu, možda vas iznenadi odgovorom.

#13 Pomaže vam

I to više nego prijatelju, čak i onda kada bi mu to isto bilo dosadno, ali zbog vas će to činiti sa elanom.

#14 Pita za dodatne minute

Ukoliko ste mu prijatelj, bez problema će se pozdraviti, rastati sa vama i otići ili odjaviti sa četa. Ali ako mu se dopadate, to neće biti baš lako. Svaki dodatni minut je draži i to ćete prepoznati vrlo lako. Može se desiti da provedete čitavu noć dopisivajući se o nečemu potpuno običnom ali će vam ipak delovati kao najbolja konverzacija ikada. Ako želi da provodi što više vremena sa vama, dopadate mu se.

telefon

#15 Kada je sa vama ne koristi telefon

Kada nam je pažnja usmerena na sagovornika, ne koristimo telefon u isto vreme. Toliko je jasno. Upijamo detalje i posvećujemo im pažnju jer nam je stalo. Te sitnice čine krupne stvari. Eto.

#16 Deli vam komplimente

Bilo da je to u vezi sa odećom, obućom, šalom, nekom izjavom ili vašom ličnošću uopšteno, muškarac komplimentima pokazuje svoju naklonost i simpatije.

#17 Dopisujete se dugo

Pišete o svemu i svačemu, šalite se pa dotaknete neku ozbiljnu temu? Provuče se možda i neki flert? To traje i traje! Ovo je čak i najjasniji znak.

#18 Gleda u vaše oči, ne u vaše telo

Ljubav i požuda su dve različite kategorije, procenite sami kako vas gleda.

#19 Predstavlja vas prijateljima

Možda ti prijatelji već znaju da mu se dopadate pa žele da vas upoznaju? Ili, on želi da vas uvede u svoj uži krug ljudi? To radi samo onaj kome ste dotakli srce.

#20 Priča sa vama o svojim planovima

U suštini, muškarci retko kada imaju neke dugoročne planove, ali ako ih predstavlja vama, biće da mu je stalo do vašeg mišljenja. Vidi on tu potencijala.

#21 Samo ga pozovite na sastanak

Najsigurnija opcija-pozovite ga i vidite se sa njim. Budite šarmantni i saznajte da li su osećanja obostrana. Ne činite to na način koji će ga unervoziti, možda i prećuti istinu. Polako, spontano i sigurno – tu nema greške.

Neko će se možda i dalje pitati,“Kako da znam da mu se svidjam?“, možda i dalje ima onih nesigurnih kojima redovno promiču ljubavni signali, pomozite im svojim komentarom. Možda nešto nismo naveli, a važno je za ovu temu.