KAKO DA PODIGNETE STRAST KOD PARTNERA

Različite faze u zajedničkom životu dvoje ljudi uopšte ne predstavljaju nešto neobično. Eksperti kažu da je normalno da tokom dugogodišnje veze ili braka dođe do zatišja i nedostatka želje da sa svojim partnerom budete bliski i intimni. 

Čak iako Vam se ponovno buđenje strasti čini kao nemoguća misija, ipak postoji bezbroj rešenja pomoću kojim možete osvežiti odnos. Samo treba rasplamsati maštu.

ZBOG ČEGA SE STRAST GASI TOKOM DUGOGODIŠNJE VEZE ILI BRAKA?

Kada su dve osobe dugo zajedno i žive zajedno pod istim krovom godinama, događa se da seks prestaje biti jedan od prioriteta. Moderan život je brz i stresan. Energija se troši na građenje karijere ili odgoj dece i partneri kao da zaboravljaju da se posvete jedno drugom i da pruže neki trenutak nežnosti, ljubavi i uzbuđenja. 

Neretko se dešava da jedna osoba u vezi jednostavno zaboravi na potrebu za seksom, dok druga ostaje frustrirana i pomalo tužna i razočarana. To može imati itekako negativan uticaj na Vašu vezu ili brak. 

Pronađite načine da se oboje motivišete i zagrejete. Ljubavne igrice će održati bliskost između dvoje ljudi, povezanost i privlačnost. Za sve postoji i vreme i mesto i način, samo su potrebni želja i volja.

VAŽNA JE MEĐUSOBNA KOMUNIKACIJA

Da bi ljubav ostala jaka i strastvena, treba da svom partneru iskažete šta želite i takođe da saslušate i drugu stranu. Isto tako, neophodno je govoriti i o stvarima koje se oboma ne dopadaju i pronaći zajedničko rešenje. 

U suprotnom će doći do nesporazuma koji može da ugrozi Vaš odnos i da Vas udalji jedno od drugog. Kada se izgradi poverenje, podržavate se i dobro upoznati, lako ćete izraziti emocije i uvek će biti prisutna privlačnost.

KOMPLIMENTI KAO DODATNA MOTIVACIJA

Ovo se ne odnosi samo na intimne odnose, već na odnos Vašeg partnera i Vas uopšte. Svaka lepa reč će učinite da se osećate posebno i voljeno. Takođe, sigurno ćete se osetiti privlačno u svakom trenutku svojoj drugoj polovini.

KONTAKT OČIMA

Ono što se u očima vidi rečima se ne može iskazati. Kada gledate jedno drugo u oči tako ćete najbolje iskazati sve što niste u mogućnosti drugačije da pokažete: ljubav, strast, želju, povezanost… Kad to činite sa partnerom dok ste sami, sigurno ćete osetiti nešto posebno. Govor tela je čudo.

IZNENAĐENJA SU ZABAVNA

Povremeno iznenadite partnera tako što ćete mu pružiti pomoć, pokloniti mu nešto interesantno, voditi ga na neko lepo putovanje koje ste isplanirali u tajnosti… 

Svako novo iznenađenje je i novo iskustvo koje će u vezi ili braku održati uzbuđenje, strast i magnetnu privlačnost. Pripremite partneru omiljeno jelo. Pokupite ga s posla kad se najmanje nada. Napišite mu ljubavno pismo. 

Idite u sex shop i pronađite nešto zanimljivo što će osvežiti Vaše intimne momente u krevetu.

ISPROBAJTE MASAŽU

Masaža je odličan način da se oživi romansa i rasplamsa strast. Masirajte jedno drugo da bi se opustili i pripremili uvod u nešto više. 

Pripremite adekvatan ambijent uz neku opuštajuću muziku, eterična ulja i prigušena svetla. Masaža Vam pruža šansu da uživate u dodirima partnera, da se još više povežete i fokusirate jedno na drugo. 

A DA LI STE ČULI ZA ROLEPLAY?

Roleplay ili igranje uloga je nešto zabavno što možete uključiti u Vaš seksualni život i učiniti ga strastvenijim i zabavnijim za oboje. Ovo je i sjajan način da istražite svog partnera i on Vas i da otkrijete nešto novo.

U nekoj ulozi ćete možda lakše iskazati svoje želje i potrebe. Roleplay je sjajan okidač za razbijanje monotonije i buđenje strasti, a bezbroj kostima i rekvizita se može upotrebiti. 

U KREVETU NEMA ŽURBE

Jasno je da ste zauzeti, opterećeni i pod stresom, ali to ne sme da utiče na Vaš seksualni život i uopšte odnos sa Vašim partnerom. Potrebno je da za vas dvoje bar jednom ili dva puta u nedelju dana postoji izdvojeno vreme u kome ćete se opustiti i prepustiti se čari ljubavnih igrica. 

Ne žurite sa predigrom. Znajte da je svaki poljubac, dodir ili pokret važan i seks bez žurbe će vama dvoma dopustiti da se još više povežete i istinski uživate.

BUDITE MAŠTOVITI

Imate osećaj da je oboma seks postao dosadan? Postoji toliko ideja pomoću kojih ćete istinski uživati u intimnim momentima i malo začiniti svoj seksualni život. 

Malo avantura nije na odmet. Ne plašite se da probate nešto novo. Na nekom drugom mestu osim spavaće sobe. Neku novu pozu. I ne zaboravite da kažete svom partneru šta Vam prija i šta Vam ne odgovara. 

Uz obostranu komunikaciju, malo mašte i izdvojenog vremena koje uvek može da se nađe ponovo ćete osetiti te varnice kao kada ste se tek upoznali. 

Ništa lepše od toga, zar ne?