Da li su puder obrve pravo rešenje za vas?

puder obrve

Verovatno ste i same primetile da su obične obrve u zadnjih par godina prava retkost. Sada postoji ustaljen oblik i šema kako obrve treba da izgledaju, tako da više gotovo  niko ne čupa obrve u kućnoj varijanti. Sada se obrve sređuju u kozmetičkim salonima a puder obrve su pravi hit.

Puder obrve će vas osvojiti na prvi pogled, jer su u skladu sa vašim licem, nisu previše tamne a boja im se radi po želji. U nastavku teksta ćemo vas podrobnije informisati o puder obrvama, kao i o tretmanu i trajnosti istih.

Znate li šta su puder obrve?

Najkraće rečeno pod ovim pojmom se podrazumeva najnovija tehnika kojom se oblikuju i senčaju obrve. Puder obrve su zapravo trajna šminka obrva zahvaljujući kojoj ćete uštedeti vreme, jer sve što biste želeli da uradite sa svojim obrvama umesto vas će uraditi vešte ruke kozmetičara.

Činjenica je da postoji mnogo estetskih tretmana, ali mišljenja su podeljena. Dok ih neki smatraju pravim olakšanjem i rado im pribegavaju, neki drugi ih doživljavaju kao izveštačenost i apsolutni su protivnici ovih tretmana.

Od svih estetskih tretmana, puder obrve se izdvajaju kao veoma popularne, a za to postoje i adekvatni razlozi. Takve obrve su punije, izgledaju prirodno i veoma negovano.

Da li se puder obrve preporučuju za svaki tip kože?

Ovaj estetski tretman je namenjen svima koji žele da im obrve izgledaju gušće, popunjenije i da imaju uvek izuzetno lepo oblikovane obrve. Takođe postoje i one žene koje imaju prirodno isuviše tanke obrve tako da su one česti posetioci kozmetičkih salona u želji da ovim tretmanom promene ono što im se ne sviđa na sebi.

Ne zaboravite da postoje različiti tipovi kože i svaki od njih će drugačije reagovati na ovaj tretman. Ukoliko je vaša koža masna može se desiti da odbija pigment, tako da ćete češće morati da odlazite na korekciju obrva.

 

Puder obrve deluju kao prirodne i negovane

Puder obrve podrazumevaju tehniku kojom se prave blage senke na obrvama. Upravo zbog tih senki obrve izgledaju dosta prirodno, nisu mnogo tamne i to je ono čime su pripadnice nežnijeg pola oduševljene.

Vi ćete u saradnji sa kozmetičarom odabrati nijansu koja najviše odgovara vašem tenu tako da se u skladu sa tim rade senke koje će obrvama dati gušći izgled. Najveća prednost ovog tretmana je što ovakve obrve ne deluju izveštačeno i ne odudaraju od ostatka lica, tako da se ne stiče utisak da je u pitanju estetski tretman.

Da li je tretman bolan?

Za razliku od drugih tretmana, ova tehnika nije bolna, jer iglice ne probijaju duboko u kožu.  Puder obrve se rade površinski a to doprinosi da ceo proces bude manje bolan. Važno je da odlučite kakve obrve želite i da prihvatite sugestije kozmetičara. Možete čak doneti i fotografiju po kojima biste želele da vaše obrve budu urađene. Vodite računa da ne podležete aktuelnom trendu ako takav model nije odgovarajući za vaš oblik lica. Zato dobro razmislite pre nego se odlučite za ovaj tretman, jer posle nema povratka.

Šta da očekujete u kozmetičkom salonu?

Tretman podrazumeva dezinfekciju alkoholom kako obrva tako i predela oko obrva. Na taj način će vam kozmetičar očistiti obrve i pripremiti ih za tretman. Nakon toga se stavlja gel koji zapravo predstavlja lokalnu anesteziju. Potrebno je sačekati nekih 10 minuta kako bi anestezija počela da deluje.  Tek onda se započinje sa tretmanom.

Najpre se radi iscrtavanje obrva olovkom kako bi se dobio željeni oblik. To je faza u kojoj odlučujete da li vam se dopada oblik ili biste nešto da promenite. Takođe se u ovoj fazi meri idealan oblik obrva za vaše lice.

Nakon toga dolazi do iscrtavanja koje se radi po simetriji lica tako da ako slučajno u ovoj fazi uočite grešku neće biti kasno da kažete kozmetičaru šta treba da koriguje. Zapravo sve do momenta dok kozmetičar ne uzme aparat moguće je da ukažete na eventualne korekcije ako vam se nešto ne dopada.

Aparatom se obrve iscrtavaju okvirno 3 do 4 puta. A to zavisi od kože lica kao i od vaše želje. Boja koja se koristi je trajna, a svaki naredni put kada dođete na korekciju radi se na podešavanju i senčenju odabrane boje.

Pravi rezultat je vidljiv tek nakon tri nedelje

Nakon završenog tretmana vaše obrve će biti tamnije nego što ste očekivali, ali to ne treba da vas plaši. Vremenom će izbledeti, a pravi rezultat će biti vidljiv tek nakon tri nedelje. Tokom prve nedelje obrve će vam se perutati, ali svakako ćete dobiti posebnu kremu kojom ćete ih mazati svakodnevno. Ukoliko se pojavi crvenilo, nemojte biti zabrinuti, jer će se ono brzo povući. To je normalna reakcije kože.

Važno je da prvih nedelju dana maksimalno izbegavate prašinu kako ne bi došlo do iritacije kože. Nakon tri nedelje krajevi obrva će izgledati znatno nežnije a nestaće i grube crte. Prvih 7 dana izbegavajte odlazak na bazen ili u solarijum kako biste izbegli znojenje. Takođe nemojte u tom periodu koristiti puder ni masne kreme za lice, jer na taj način zatvarate pore i ne dozvoljavate koži normalno da diše.

Koliko traju puder obrve?

Ovo pitanje se nameće kao logičan sled, ali ne postoji jedinstven odgovor. U proseku puder obrve traju oko godinu i po dana maksimalno, mada ne mora da bude pravilo. To najviše zavisi od toga kakvog je tipa vaša koža. Kada primetite da je boja obrva počela da bledi možete otići na korekciju. U svakom slučaju nakon mesec dana je obavezna prva korekcija, jer to je period kada su se obrve već formirale tako da ukoliko biste da ih podebljate ili nešto korigujete to se najčešće radi na prvoj korekciji obrva.

 Da li postoje nus pojave?

Kada su u pitanju puder obrve veoma retko se javljaju nus pojave, ali ipak mogu da se jave. Kao prvo veoma je važno da odaberete dobrog kozmetičara koji je profesionalac u svom poslu. Sem umešnosti i spretnosti, važno je da vodi računa o higijeni i vašeg lica i instrumenata za rad. Ukoliko izostane visok stepen higijenskih uslova moguće je da dođe do infekcije kože tako da ćete morati da posetite lekara.

Nije klasična nus pojava, ali može se desiti da vam se boja ne svidi nakon mesec dana tj. u periodu kada su obrve napokon formirane i vidljive. Takođe se može desiti da vaša koža nema dovoljno pigmenta pa će vrlo brzo odbaciti boju. U tom slučaju biste morali znatno češće da odlazite na korekciju a to već značajno povećava  cenu.

Pre nego odlučite da uradite puder obrve dobro proverite gde biste radili i stavite na papir razloge „za“ i „protiv.“ A ukoliko ipak želite da uradite nešto za svoje obrve i da se zauvek otarasite pincete preporučujemo vam aparat za obrve. Uz pomoć ove efikasne spravice vaše obrve će uvek biti sjajno oblikovane i što je najvažnije procedura je bezbolna i ne postoje nus pojave.

Ukoliko i vi imate nekih ličnih iskustava sa oblikovanjem obrva podelite svoje iskustvo sa našim čitaocima. Bićemo vam veoma zahvalni.