Zašto su rolo zavese pravi izbor

Savremen način uređenja prostora najčešće je nezamisliv bez rolo zavesa. Bez obzira na to da li je u pitanju uređenje životnog prostora, kancelarije ili ugostiteljskog objekta, rolo zavese su pravi izbor. 

Jedinstvene su pre svega po tome što se potpuno razlikuju od klasičnih zavesa i draperija, dajući svakom ambijentu notu elegancije i luksuza. Rade se po tačno određenim dimenzijama, tako da se savršeno uklapaju u najrazličitije enterijere. Imajući ovo u vidu, sasvim je razumljivo što je potražnja za ovim zavesama u svakodnevnom porastu. Ako imate dilemu u vezi sa dimenzijama, održavanjem i ugradnjom rolo zavesa, onda ste na pravom mestu. Verujemo da će vam čitanje ovog teksta pomoći da razjasnite eventualne nedoumice. 

Kako odabrati dimenziju zavesa?

Rolo zavese se izrađuju po tačnim dimenzijama. Prilikom kupovine, sami birate širinu i dužinu zavesa u skladu sa svakim pojedinačnim prozorom. Sledeća prednost je ta što možete odabrati mesto gde ćete ih postaviti. To može biti plafon, zid ili sam prozor. Osim toga što se rade po precizno određenim dimenzijama, sami birate da li želite da vaše zavese budu napravljene sa maskom u beloj, crnoj ili sivoj boji  ili bez nje. 

Rolo zavese su lake za održavanje

Platna od kojih se prave rolo zavese su različitih dezena, materijala i različitog kvaliteta. Neuporedivo su zahvalnije za održavanje od metražnih zavesa. Rađene su od antibakterijskog platna koje ne zadržava neprijatne mirise. Ovo je posebno primamljivo pušačima, s obzirom na učestalo provetravanje prostorije od duvanskog dima. 

Lake su za održavanje, jer je dovoljno samo da ih prebrišete vlažnom krpom. Nemojte koristiti nikakva abrazivna sredstva kako ne bi došlo do oštećenja. Kada se zavesa osuši, možete je ponovo podići i podesiti na željenu visinu. 

Za detaljnije čišćenje možete ih očistiti usisivačem, a potom prebrisati vlažnom krpom kako biste im povratili sjaj i svežinu. Takođe ih možete očistiti i paročistačem, a pogodne su i za hemijsko čišćenje. 

Vrlo jednostavno se ugrađuju

U sastavu svake rolo zavese nalazi se praktični mehanizam zadužen za njeno jednostavno podizanje i spuštanje. Mehanizam za rolo zavese je trajan, jer ga čini aluminijumska konstrukcija. Izrađuje se u beloj, crnoj i sivoj boji. Zahvaljujući savršenom mehanizmu, ove zavese možete spuštati kako ručno tako i automatski. Pored toga, mehanizam za rolo zavese sadrži i lančić, pomoću koga se zavesa namotava, tj. podiže ili spušta u zavisnosti od toga kako vam kad odgovara. Jednostavnim pokretom ruke povlačeći lančić, zavesu možete podizati ili spuštati do željene visine. Drugi način podešavanja zavese je uz pomoć dugmeta koje se nalazi na daljinskom upravljaču. U situacijama kada vam sunčevi zraci prodiru kroz prozor, a vi biste da odremate još malo, daljinsko pomeranje zavese je idealno rešenje.

Ugradnja rolo zavesa je vrlo jednostavna, tako da ako nekada poželite da promenite boju mehanizma, to možete uraditi sami bez pomoći majstora. Dovoljno je da postojeći mehanizam skinete sa ugradnih tiplova, a potom ga zamenite novim. 

Uspešno neutrališu spoljnu prašinu 

Problem prašine koja spolja ulazi u unutrašnjost prostora je prisutan gotovo svuda. Uz pomoć rolo mehanizama možete uspešno rešiti problem. Spuštajući ga do same ivice prozora uspešno ćete neutralisati spoljašnju prašinu. U tom slučaju čestice prašine će se zadržavati na površini materijala. Bez obzira da li izaberete providni ili neprovidni materijal, način zaštite je potpuno isti. 

Pored savršenog kvaliteta i lepog dizajna, rolo zavese ne samo da mogu ulepšati vaš boravišni prostor, već pružaju dovoljno privatnosti. Doprinose eleganciji doma, deluju dekorativno i predstavljaju ogromnu uštedu vremena, koja je savremenom čoveku više nego potrebna. Za razliku od metražnih zavesa koje treba skinuti, oprati, eventualno popeglati nakon sušenja, a zatim zakačiti, rolo zavese će uvek biti čiste i sjajne uz minimalan trud i utrošak vremena.

Rolo zavese su idealna zamena za roletne

Postoji mnoštvo stambenih objekata koji na prozorima nemaju roletne. Posebno ukoliko imate više staklenih površina, roletne mogu biti veoma skupa investicija. Savršena alternativa za roletne su rolo zavese. Predstavljaju idealnu zaštitu od sunca. Na tržištu postoji veliki izbor kvalitetnih modela i dezena za rolo zavese. Zahvaljujući raznim vrstama materijala, rolo zavese predstavljaju savršenu zaštitu od sunca, jer neutrališu sunčevu svetlost. S obzirom na to da imaju na sebi označen nivo transparentnosti koji može da bude i do 30%, ne morate potpuno zamračiti prostoriju, već možete odrediti nivo svetlosti koji vam najviše odgovara.