Savremeni načini za opremanje kupatila

Kada govorimo o uređenju enterijera, stiče se utisak da se najmanje pažnje posvećuje kupatilu, što je pogrešno. Reč je o prostoru koji koriste svi ukućani i to svakodnevno. Ako ste hedonista po prirodi, sigurno da ulažete napore da vaše kupatilo liči na mini spa u kojem se opuštate svako veče pred spavanje.

Danas na tržištu možete pronaći zaista impresivne vrste sanitarija, kupatilskih pločica i sl. i urediti ga prema svojim ličnim afinitetima.

Savremeni način opremanja kupatila podrazumeva kupovinu nekonvencionalnih i neobičnih komada nameštaja koji su zadnjih godina u trendu. Ako i vi pratite modu onda je ovo pravi tekst za vas. Predstavićemo vam nekoliko interesantnih komada koji će vaše kupatilo učiniti nesvakidašnjim i unikatnim prostorom za relaksaciju.

Za početak posetite neki salon keramike u Beogradu

Ukoliko ste skoro kupili stan ili planirate njegovo renoviranje u budućem periodu, predlažemo vam da ukoliko ste u mogućnosti posetite neki salon keramike u Beogradu. U njima možete pronaći najsavremeniju vrstu sanitarija, galanterije, vrlo kvalitetne modele keramičkih i granitnih pločica i ostale komade kupatilskog nameštaja koji su vam neophodni. U pojedinim salonima možete dobiti i idejno rešenje kako da uredite svoj životni prostor kao i da naručite nameštaj po meri.

Ako ste ljubitelj luksuza i važno vam je da vam svaki deo stana ili kuće bude uređen sa stilom, onda nikako ne bi trebalo da zanemarite kupatilo. Savet arhitekte je u ovom slučaju uvek dobro došao jer je reč o osobi koja prati trendove kada se radi o uređenju enterijera. Od njega možete dobiti nekoliko predloga kako da na najbolji mogući način opremite svoje kupatilo a na vama je da izaberete ono što je po vašem ukusu.

Hidromasažne tuš kabine  – idealan izbor za ljubitelje luksuza

Ako govorimo o onim komadima nameštaja koji su predviđeni za tuširanje, hidromasažne tuš kabine su apsolutni hit i ove godine. Reč je o visoko kvalitetnim tuš kabinama koje poseduju dodatne funkcije poput hidromasažera, pa tako imate opciju tuš kabina sa saunom, parom, one sa krovom kao i one modele bez. Parna i turska sauna je idealna stvar za sve one koji žele da se maksimalno opuste i oslobode od stresa. Na tržištu danas možete pronaći najsavremenije modele kabina za tuširanje i od svog kupatila napraviti oazu mira i relaksacije.

Većina hidromasažnih tuš kabina napravljene su od kaljenog providnog stakla što znači da se radi o vrlo kvalitetnoj i izdržljivijoj vrsti materijala pa vam tako mogu trajati godinama. Takođe, posebno sadrže tuš glavu, ručni tuš, vodenu mlaznicu za masažu gornjeg i donjeg dela tela, radio, parnu saunu, mesto za sedenje i sl.

Odaberite elegantne keramičke pločice za svoje kupatilo

Iako većini pločice predstavljaju neku vrstu zašite površina u domu, one su ipak nešto više od toga. Za početak, imaju bitnu ulogu u dizajniranju svakog enterijera pa tako i kada se radi o kupatilu. Međutim, veliki broj materijala, oblika i dezena neretko zbunjuje potrošače pa se dešava da ne mogu iz prve da izaberu model koji im odgovara pa tako odlažu nabavku pločica i po nekoliko meseci.

Kada pričamo o moderno opremljenom domu, sa keramičkim pločicama sigurno nećete pogrešiti. Ako uzmete u obzir glavne karakteristike ove vrste pločica, primetićete da se radi o itekako otpornim i funkcionalnim pločicama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Ako se fokusiramo na podne pločice za kupatilo, u trendu su one sa imitacijom drveta jer ovom prostoru daju prirodan a istovremeno elegantan izgled. Mogu se pronaći u raznim nijansama, od sive do braon-crvene. Kod odabira zidnih pločica, ponuda je zaista velika. Pločice nepravilnog oblika (šestougaone, ili na primer heksagon varijante) savršena su opcija za sve one koji teže savremenom načinu uređenja ovom delu životnog prostora.

Unesite dozu lepršavosti u kupatilo

Luksuzna kupatila ne krase samo skupi komadi nameštaja i sanitarija. Posebnu pažnju privlače određeni detalji koji kupatilo čine udobnim i multifunkcionalnim. Mekan tekstil (tepisi i otirači), aromatične sveće, peškiri interesantnih dezena samo su neki od primera koji vam mogu poslužiti kao inspiracija prilikom uređenja kupatila.

Pa tako, ako smatrate da vam podne pločice nisu trenutno u trendu, razmislite o prostirci kvalitetnijeg materijala. Ne samo da će vam prilikom svakog ulaska u kupatilo stopala biti topla, već će vam i prostor estetski izgledati lepše i lepršavije.

Ukoliko imate prostrano kupatilo, ideja za uređenje imate zaista mnogo. Dovoljno je da prelistate neki časopis ili sajt koji se upravo bavi dizajnom enterijera pronaći ćete sigurno nešto zanimljivo za svoje kupatilo.