Kako brzo i jednostavno skinuti stomak

Kako skinuti stomak

Kako skinuti stomak? Verovatno ste sebi mnogo puta postavili ovo pitanje. I sigurno niste jedini, verujemo da ste do sada naišli na milion saveta, preporuka, strogih dijeta. Odgovor na pitanje kako skinuti stomak, nije tako jednostavan.

Brojne devojke i žene, ali i muška populacija vodi neprekidnu borbu sa masnim naslagama na stomaku. Ovakvi problem imaju najrazličitije uzroke.

U nastavku teksta možete pročitati koji su uzroci stvaranja masnih naslaga na stomaku i kako se istih rešiti na brz i jednostavan način.

Nepravilna ishrana uzrokuje pojavu velikog stomaka

Svi već dobro znaju da je loš režim ishrane jedan od najčešćih razloga zašto se pojavljuju masne naslage. I odmah valja reći da ishrana generalno utiče na gojaznost čoveka. Naravno, reč je o hrani koja organizmu ne nudi neophodne vitamine, minerale, antioksidante ili proteine.

Brza, suva ili masna hrana koja najčešće „zavara” glad, zapravo se najviše lepi za stomak, kukove ili unutrašnjost butina. Ujedno je najteže i skinuti stomak i masne naslage izazvane baš ovom hranom. Dakle, izbegavajte hamburgere, pomfrit, picu, makarone, palačinke (i sve ostale vrste testenina), ali i grickalice i slatkiše.

Gazirani sokovi i pivo takođe važe za jedan od čestih uzroka pojave velikog stomaka. Čak se u govoru ustalila šaljiva sintagma „pivski stomak”, a odnosi se na osobe (najčešće muškarce), koje su veliki ljubitelji ove vrste alkohola i pod čijim konzumiranjem imaju ovaj karakteristični oblik stomaka.

Kako skinuti stomak

Obratite pažnju i na to kako jedete

Koliko je važno da hrana koju jedete bude zdrava, pravilno izabrana, organska, tako je važan i način na koji jedete. Možda niste znali, ali brzo i halapljivo žvakanje hrane ubrzava gojaznost. Kako hrana koju praktično niste ni sažvakali kako treba, već progutali, ne uspe lepo da bude svarena, ona mesto pronađe u predelu stomaka, gde se brzo „zalepi”.

Dakle, hranu lepo i polako sažvaćite, a zatim progutajte. Ne jedite s nogu, na brzinu i mešajući sve i svašta.

Trudnički stomak – česta pojava!

Problemi sa masnim naslagama na stomaku ne moraju biti izazvani samo lošim načinom ishrane. Jedan od izuzetno čestih, svim mama dobro poznat, jeste i stomak koji ostane nakon porođaja. Naravno, ovo je problem koji se javlja među ženskom populacijom, a kako su mame previše zauzete obavezama oko bebe, trudnički stomak bude jedan dugotrajni problem.

Ovo je posebno problematično, jer mame koje doje svoje bebe ne smeju se podvrgavati nikakvim strogim dijetama i izgladnjivanju. Opet, one koje su imale iskustva sa carskim rezom, dugo se oporavljaju od rane, nastale tom prilikom. One su tek u nezgodnoj poziciji jer dok rana ne zaceli nikako se smeju pokušavati da skidaju naslage u predelu stomaka.

Načini koji pomažu da brzo i lako skinete stomak

Ovaj problem je moguće rešiti, a da se pritom ne pridržavate nijedne stroge dijete. Sve što je potrebno jeste da imate čvrstu volju i iskrenu želju da ovaj problem rešite. Ovo su načini koje vam predalažemo da imate na umu kada rešite da skinete stomak.

Jaka motivacija je pola posla!

Naravno da ovo važi za svaku odluku i posao koga se latite u životu. Ako želite da skinete stomak, motivišite sebe pričom o letu, moru, sunčanju na plaži. Neka vam cilj bude da se do letovanja što više potrudite da veliki stomak bude prošlost.

Ako ne planirate letovanje ove godine, onda sebi postavite cilj da što pre skinete stomak, jer želite da ponovo obučete košulju, haljinu, bluzu koja vam je idealno stajala do pojave stomaka. Možda želite da savršeno i zategnuto izgledate na nekoj proslavi i eto prilike da se baš sada rešite stomaka.

Pre doručka čaša mlake vode

Ovo je caka koju su otkrile i isprobale mnoge žene i potvrdile uspeh. Dakle, ujutru, pre prvog obroka popijte čašu mlake vode. U nju možete iscediti i nekoliko kapi limuna. Ovaj metod će uticati da vam se nataložene masti u crevima brže uklone, tj. mlaka voda će pročistiti vaš organizam. Takođe se očekuje i brži rad metabolizma, a i umerena želja za hranom.

Kako skinuti stomak

Pijte puno tečnosti

Tečnost je izuzetno važna kada je u pitanju problem sa gojaznošću, te tako i sa velikim stomakom. Nutricionisti savetuju da se dnevno u organizam unese od 2 do 3 litra tečnosti. Mnogi misle kako tečnost pomaže pri smanjenju apetita, ali ona ima i druge važne funkcije za organizam. Da biste skinuli masne naslage u predelu stomaka, pridržavajte se ovog pravila i nema sumnje da ćete uspeti. Možete praviti različite kombinacije, te tako na primer, dnevno unesite 1 litar vode, 1 litar čaja i 1 litar limunade.

Izbegavajte slatkiše i grickalice

Istina je da brza hrana, kao i testenina doprinose gojenju, ali i slatkiši i grickalice imaju isto dejstvo. Oni se možda čak i više i brže lepe za stomak.

Ljubitelji čokolade sigurno će odbiti ovo pravilo, ali uvek postoji alternativa. Reč je o čokoladama bez šećera ili bar onim niskokaloričnim. Ipak, najviše se savetuje da slatkiši budu zamenjeni voćem (prirodni šećer), a grickalice bademima, orasima, suvim grožđem…

Fizička aktivnost daje najveće rezultate

Poznato je da je fizička aktivnost neophodna za zdrav i vitalan život. Njen najveći uticaj je na čovekov fizički izgled, ali i na psihičku rasterećenost i raspoloženje.

Ukratko, džaba sve dijete ovog sveta, korigovanje ishrane i zanimljive motivacije ako smo fizički neaktivni. Da biste skinuli stomak morate vežbati. Ukoliko niste sportski tip onda se potrudite da postepeno stičete kondiciju. Dovoljno je da u toku dana odvojite pola sata do sat vremena i rezultati će biti vidljivi.

Skinite stomak trbušnjacima

Trbušnjaci su se pokazali kao najbolja vežba za topljenje kalorija u predelu stomaka. Ovo je vežba koja je upravo i namenjena ovom problemu. Veoma je važno kako dišete dok radite ovu vežbu. Savetuje se udisanje vazduha na nos, a izdisanje na usta. Mora se ispoštovato položaj ruku, nogu, kolena i kičme, kako se ne biste ukočili ili dobili upalu. Ukoliko ranije niste vežbali i nemate kondiciju, obavezno se zagrejte i uradite vežbe istezanja. Za početak nemojte preterivati sa trbušnjacima. Uradite u dve serije po dvadeset trbušnjaka, a narednih dana povećavajte broj.

 

kako skinuti stomak

Sitno gibanje za gornji deo stomaka

Ovo je vežba koja zahteva da vam noge budu u polusavijenom položaju, a ruke na potiljku, iza glave, sa otvorenim laktovima. Sitno i brzo se gibajte napred-nazad, tako da osećate rad gornjeg dela stomaka i mišića. Radite sitno gibanje petnaest do dvadeset puta u dve ili tri serije (u zavisnosti od toga da li imate kondiciju ili ne). Na kraju svake serije istegnite se podizanjem tela u oblik mosta.

Vežba za bočni deo stomaka

Ovo je sasvim lagana vežba. Zateva sledeći položaj: vaše telo se nalazi u ležećem položaju, kolena su savijena. Levu nogu blago prekrstite preko desne, a zatim desnim laktom dodirujete levo koleno. Suprotna ruka od one kojom dodirujete koleno u položaju je iza glave (na potiljku). Ovu vežbu radite u dve serije po petnaest puta.

Ne zaboravite da se rezultati neće videti nakon prvog ili drugog dana. Skidanje stomaka je naporan i dugotrajan process. To vas ne sme obeshrabriti. Naprotiv, počnite odmah. I srećno!