Kako pronaći restoran za organizovanje svečanosti u Beogradu?

Beograd, kao glavni grad Srbije, u ponudi ima najviše kafića, restorana i sala za organizovanje svečanosti. Kako bi bitan datum u vašem životu prošao u savršenom okruženju, potrebno je da dobro isplanirate svaki detalj. Prvi korak je svakako izbor prostora. U zavisnosti od broja zvanica i koncepta proslave, potražićete na forumima, u razgovorima sa poznanicima ili na blogovima preporuke za pojedina mesta u kojima se organizuju svadbe, rođendani ili korporativni skupovi. Upravo na osnovu recenzija, u nastavku teksta izdvojili smo najpopularnije restorane za organizovanje svečanosti u Beogradu.

Definišite broj zvanica i koncept rođendana, svadbe ili korporativnog skupa

Organizovanje svečanosti
foto: unsplash.com

Kada želite da organizujete bilo koji tip svečanosti, prvo pitanje je broj zvanica. Mnogi restorani će vas uslovljavati sa minimalnim brojem gostiju, jer im se ne isplati da iznajme prostor po nižoj ceni. Razmislite o tome kolikim budžetom raspolažete, i računajte na dodatnih 15% od ukupne sume za neplanirane troškove. Važno je da se odlučite za koncept svečanosti – da li želite da bude na otvorenom ili u zatvorenom prostoru. Otvoren prostor nosi sa sobom rizik od vremenskih neprilika. Ukoliko dođe do kiše, restoran ne snosi odgovornost da vam refundira novac.

Roditelji najčešće prvi rođendan detetu slave u igraonicama ili u svečanim salama. Ukoliko među zvanicama ima puno dece, razmislite o otvorenom prostoru na kome se mogu igrati. Danas se punoletstva najčešće slave poput svadbi, sa velikim brojem zvanica i muzikom uživo. Poznato je i da se Beograd pozicionira kao jedna od 5 najboljih destinacija za venčanje na prostoru bivše Jugoslavije. Odlična mesta za photosession, kao i velika ponuda restorana kompatibilnih za organizaciju velikih proslava glavna su prednost prestonice Srbije.

Gde potražiti preporuke za idealno mesto za organizaciju proslave u Beogradu?

Organizovanje svečanosti
foto: unsplash.com

Kada je ponuda velika kao u Beogradu, ne možete se lako odlučiti za restoran koji će odgovarati vašim kriterijumima. Naravno, dešava se i da dođete do mesta koje vam se izuzetno sviđa, a da je ono već bukirano za datum koji je vama potreban. Zato je dobro da imate “opciju B”, odnosno da napravite uži izbor od nekoliko mesta.

Kada treba da se izaberu restorani za organizovanje svečanosti u Beogradu, najbolje je da preporuku potražite od prijatelja i poznanika. Ukoliko su oni bili zadovoljni uslugom, iskreno će vam reći šta možete da očekujete. Dodatne informacije možete pronaći na blogovima ili forumima, i na samom kraju istražiti sajtove restorana. Kada sve to detaljno analizirate i napravite uži izbor, vreme je da zovete menadžere restorana i pogledate prostor uživo. Proverite koliko mesta ima na parkingu, da li je dozvoljeno da uvedete svog fotografa, kakva je hrana, dekoracija itd.

Najpopularniji restorani za organizovanje svečanosti u Beogradu

najpopularnija mesta za organizovanje svečanosti u Beogradu
foto: unsplash.com

Na osnovu rezencija koje ostavljaju korisnici usluga, došli smo do spiska najpopularnijih restorana za organizovanje svečanosti u Beogradu.

Akacia Open Concept je po mišljenju mnogih najlepši prostor za organizaciju venčanja u okolini glavnog grada (u Vrčinu). Pored otvorenog, Akacia poseduje i zatvoreni deo. Oko staklenih zidova i krova nalaze se krošnje bagrema. Beli stolovi i stolice odišu romantikom, a svako ko je ovde uplovio u bračne vode ocenjuje mesto sa 5 zvezdica.

Event centar Glamur je prostor u Zemunu (u Glavnoj) u kome možete organizovati svadbeno ili rođendansko veselje za maksimum 300 osoba. Kao što i sam naziv kaže, ovo mesto prosto odiše elegancijom. Zatvoreni deo i velika otvorena terasa sa pogledom na grad, potpuno će vas opčiniti. Enterijer možete aranžirati po sopstvenom ukusu i odabrati meni koji se vama najviše dopada.

Kalemegdanska terasa je uvek na vrhu liste najpopularnijih restorana za organizovanje svečanosti u Beogradu. Glavna prednost je lokacija, jer se nalazi u samom centru grada. Uz to, dodatnu vrednost ovom prostoru daju pogled na ušće Save u Dunav, kao i na zidine Beogradske tvrđave.

Restoran Smokvica je savršeno mesto za organizaciju modernih venčanja, punoletstva ili korporativnih proslava. Smešten je u objektu Airport City u Novom Beogradu. Poseduje 210 mesta za sedenje i veliku baštu. Usluga je na najvišem nivou, a posebno će vas oduševiti rasveta, dekoracija i hrana sa nekoliko različitih menija.

Acapulco Event Splav savršeno je mesto za organizaciju proslava na reci. Nalazi se nedaleko od hotela “Jugoslavija”. Uz romantičnu dekoraciju i pogled na Dunav, učiniće da se osećate kao da ste daleko od gradske vreve.

 

Kada se odlučite da organizujete proslavu bilo da je povod rođendan, venčanje ili neko korporativno okupljanje, nemojte odstupati od svojih zamisli. Sigurno ćete naći savršeno mesto koje će vas oduševiti.