Početna ŽivotKorisni saveti Kako da gledaš utakmicu sa svojom devojkom

Kako da gledaš utakmicu sa svojom devojkom

Predrag Konatarević
714 pregleda

Ako si jedan od retkih muškaraca čija devojka voli sport, ti si srećan čovek. Ukoliko nisi baš toliki srećnik, nudimo ti par trikova koji mogu biti korisni, posebno sada kada je Svetsko prvenstvo u Kataru sve bliže, a mečeve valja propratiti bez tenzije. Dok se sportisti pripremaju za početak novih sezona i takmičenja, ti kod kuće verovatno listaš spisak online kladionica, jer nije loše staviti neku kintu na omiljenu ekipu. Dok vagaš koji tim će se bolje pokazati, evo nekoliko saveta kako da spojiš naizged nespojivo. 

Pozovite još jedan par da vam se pridruži

Nismo mislili na to. Pitaj svoju devojku da li možda ima drugaricu čiji dečko prati sport ili pozovite zajedničke prijtelje. U većem društvu je sve zamiljivije, pa će i tvojoj devojci biti interesantnije da gleda utakmicu. Devojke mogu da ćaskaju tokom meča o raznim temama koje ih interesuju, ne samo o sportu, brže će im proći vreme, a tako će tvoja devojka povezati sport sa prijatnim emocijama, počeće to da doživljava kao zanimljivu društvenu aktivnost koja nas povezuje sa drugim ljudima, pa će njeno interesovanje za sport sve više rasti. Možda je ovo učiniti strastvenim navijačem, ali će zajedničko vreme provedeno na ovaj način biti vredno iskustvo. 

Svi volimo da zavirimo u komšijino dvorište, ovaj… teren

Za one koji ne prate sport, igrači su samo pioni, pokretne figure. Za tvoju devojku oni su samo broj na dresu i ništa više, a pošto je uz to ni igra ne zanima, zašto bi onda trošila vreme gledajući? Zato je pun pogodak da igrače načiniš ljudima koji će je zapravo zanimati. (Ako prva ideja ne upali. Ili ne želite da to isprobate sa još jednim parom). Pričaj joj o igračima, njihovom privatnom životu, problemima, vezama, svemu što znaš o njima. Pa čak i ako ne znaš sve detalje, uvek možeš da začiniš priču, bitno je da njoj bude zanimljivo. Kaži joj koja je poznata ličnost čija devojka, ko je s kim u svađi, ko je kakav život vodio, odakle potiče i slično. Neki televizijski kanali utroše dosta vremena pričajući nam priče o sportistima, imamo dosta emisija posvećenih njihovom privatnom i profesionalnom životu i to sa razlogom. Uvek je interesantnije kada vidimo pozadinu.

Odgovori su važni

Ako tvoja devojka pokaže makar i minimum interesovanja za sport, na tebi je da je ohrabriš i podržiš to, a ne da je dočeka hladan tuš kada ti postavi pitanje. Možda ume da bude dosadno kada te neko tokom utakmice stalno zapitkuje o stvarima tebi naizgled jednostavnim i smara te da odgovaraš i objašnjavaš šta je dupli pas ili ofsajd, ali ako ovde zezneš stvar oprosti se od zajedničkog gledanja. Niko ne želi da gleda ono što ne razume, i, ako ljubomorno čuvaš sport kao isključivo mušku stvar, uvek ćeš gledati svoju devojku kako prevrće očima kad uključiš Arenu ili baš tada radi nešto ispred TV-a. Zato odigraj pametno sledeći put kada ti devojka uputi slično pitanje. Ne ućutkuj je da bi video napad i nemoj da bude tišina tokom celog meča. To će samo učiniti da dodatno zamrzi sport i da se oseća kao smaračica.

Napravi ugodnu atmosferu

Važno je da se tvoja devojka oseća prijatno tokom gledanja utakmice, zato vredi da se malo potrudiš. Neka soba bude sređena i udobna, a opremi se i grickalicama, sendvičima ili slatkišima. Idealno bi bilo da sam spremiš hranu i na taj način pokažeš da ti je stalo do zajedničkog uživanja. Ukoliko nisi baš vešt u kuhinji, uvek možeš da se osloniš na dostavu, ali imaj na umu da dobijaš bonus poene ako se potrudiš u kuhinji. Naravno, piće je takođe obavezno, pa izaberi ono koje tvoja devojka najviše voli. Budi spreman na sve, gledanje utakmice ne treba da znači samo gledanje utakmice, zato znaj kako da začiniš poluvreme i eventualne prekide. Na ovaj način će tvoja devojka uvek želeti još utakmica.

Bitno je da uživate

Ako tvoja devojka i nakon svih ovih saveta ipak ne zavoli sport, nije smak sveta. Najbitnije je da oboje uživate i da ste zadovoljni svojim aktivnostima, obavljali ih zajedno ili odvojeno. Dok ti gledaš utakmicu ona može da izađe sa drugaricama, da gleda seriju ili radi nešto drugo što voli. Neke devojke jednostavno ne vole sport i to je to, tu se ne može ništa. Ne forsiraj je da gleda ako ne želi, uvek možete da nađete nešto drugo što ćete raditi zajedno, a sport neka ostane rezervisan za tebe i tvoje društvo. 

Povezani članci

Ostavi komentar