Bolje zdrav razvod, nego loš brak

U današnjem vremenu brojnih obaveza, izrazitog stresa i često nepredviđenih okolnosti i situacija, nije jednostavno opstati u bilo kakvom zajedničkom odnosu. Sklapanje braka počinje neizmernom srećom, motivacijom i željom ka održavanju zajedništva i proširenju porodice, ali nekada ne ide sve baš kako je planirano, zbog čega dolazi do različitih stavova, mišljenja i odluke da je vreme za razvod.

U slučaju da ne postoji drugo rešenje, prestanak bračnog odnosa reguliše se putem zakona, uz sporazum ili sudski proces. U svakom slučaju, značajnu ulogu u celokupnom procesu ima advokat za razvod braka, koji će pružiti ne samo potrebne pravne savete, predloge i načine rešavanja svih odnosa, već i potrebnu podršku i sigurnost u teškim trenucima. 

Kada je pravo vreme za zdrav razvod braka?

Brak je zajednica koju treba da krasi ljubav, poverenje, poštovanje, tolerancija i maksimalna podrška. U slučaju da nešto od toga izostane, advokat za razvod može biti neizbežno, ali najbolje rešenje. Nekada je teško proceniti da li je bolje biti u bračnom odnosu ili napraviti promenu, posebno u situaciji kada porodicu čine i deca, kao nove nade i generacije koje su najvažnije roditeljima. Ipak, loš brak može prouzrokovati niz problema – svakodnevnu svađu, netrpeljivost, neraspoloženje, tenziju, čak i zdravstvene probleme. 

Kako generalno to sve može imati negativnih posledica i na samu decu, važno je uvideti da je zdrav razvod najbolje rešenje. Advokat za razvod braka obezbediće sve potrebne konsultacije i pružiti pomoć prilikom pronalaženja najboljeg rešenja za celokupnu porodicu i stranu koja se zastupa u sporazumnom, sudskom ili vansudskom postupku. Cilj obe strane jeste da se sve završi na miran i što bezbolniji način, uz kratku i jednostavnu proceduru, saradnju i dogovor bez problema.

Kada je potreban advokat za razvod braka?

U današnjem vremenu nije lako doneti odluku u vezi sa razvodom, posebno ga posmatrati kao zdravo rešenje. Ipak, kada se razmotre svi aspekti i nedostaci postojeće zajednice, činjenica jeste da je bolje odabrati zdrav razvod, nego loš brak. Postoje mnoge situacije u kojima je advokat za razvod najbolja opcija, posebno u slučajevima u kojima nije moguće uspostaviti dogovor mirnim putem, bez angažovanja posrednika i sudstva. 

Angažovanje advokata obavezno je u slučaju kada se ne može postići sporazum mirnim putem, bez detaljnog razmatranja imovine, kao i pravnih odnosa po osnovu bračne zajednice. Advokat za razvod može predložiti optimalno rešenje za svoju stranku, upoznati je sa pravilima, propisima i mogućim opcijama. Na osnovu iskustva, predlažu se efikasna rešenja u zavisnosti od toga da li je cilj što brže rešiti pitanje razvoda, dobiti željeni deo imovine, starateljstvo nad decom i drugih težnji jednog od supružnika. U slučaju sporazuma, uloga advokata ogleda se u pripremi dokumentacije, sklapanju elemenata sporazuma, čak i pokušaju mirenja strana. 

Advokat za razvod braka predstavlja stručno, profesionalno, iskusno i lice koje je upisano u komoru advokata sa položenim pravosudnim ispitom, koje se bavi važnim temama i pitanjima. Svaki advokat angažuje se za različite potrebe života i poslovanja, u zavisnosti od prirode i tipa postupka i problema, pa tako i prilikom rešavanja pitanja mirnog razvoda, ili postupka putem sudstva, na brz, jednostavan i efikasan način.