U kojim situacijama selidba u Beogradu ne može proći bez agencije

Selidba ne može biti potpuno besplatna, čak i u situacijama kada je kompletno sprovedete u sopstvenoj režiji. Zato se u većini slučajeva, kada se planiraju selidbe u Beogradu, razmišlja u pravcu smanjivanja troškova.

To je potpuno normalno razmišljanje, ali morate dobro razmisliti i imati na umu sve činjenice kako bi mogli da napravite plan jednostavne i jeftine selidbe. Nekada greške koje možete sami napraviti mogu doneti veće gubitke nego da ste platili agenciju za selidbe.

Zato ćemo vam u ovom tekstu predočiti situacije u kojima je bolje angažovati agenciju za selidbe i kako odabrati najbolju agenciju.

Razlozi da angažujete agenciju za selidbe

Ni jedna selidba nije potpuno besplatna, iako je sprovedete sami ili uz pomoć prijatelja. Troškovi su uvek tu za klopu, piće, gorivo, ambalažu za pakovanje, itd. Ne zaboravite i one nevidljive troškove na koje ne pomišljate u prvom mahu, a to mogu biti:

  • razna oštećenja ako ne obezbedite sve pakete, a to se dešava kada nemate iskustva,
  • mogući kvarovi na vašem automobilu zbog tereta,
  • usluga koju morate vratiti prijateljima jer su vam izašli u susret,
  • mogućnost vaše ili povrede prijatelja koji vam pomažu, itd.

Takođe, gubitak vremena koji utrošite na kompletnu selidbu ima svoju cenu. Angažovanje profesionalnih radnika za selidbe ne mora biti preskupo, a cenu možete smanjiti dobrim planiranjem i sprovođenjem određenih delova selidbe samostalno.

Nekada jednostavno ne možete sve sami uz pomoć prijatelja. Obaveze na poslu, čuvanje dece i drugi poslovi koji vam oduzimaju vreme i energiju utiču na efikasnost pripreme i samu selidbu. Ali, uvek na raspolaganju su vam radnici za selidbe, koji će taj posao obaviti mnogo brže i efikasnije od vas.

U znatno većem broju slučajeva biće vam potrebna bilo koja od usluga koje nude današnje agencije za selidbe. Situacije u kojima će vam usluge agencije biti potrebne su:

  • porodične selidbe sa malom decom,
  • selidbe sa nameštajem,
  • selidba u drugi grad ili državu,
  • specifične i zahtevne selidbe.

Kako isplanirati budžet za selidbu?

Nije lako precizno isplanirati troškove jedne selidbe, ali uz dobar plan možete detaljnije isplanirati potencijalne troškove. Uvek se tu provuku neki sitniji računi, ali možete napraviti plan većih troškova.

Ukoliko nemate veće iskustvo sa selidbama, najbolje je da kontaktirate agenciju i proverite koliko bi koštale usluge u vašem slučaju. Razmislite koje poslove možete sami odraditi, ako želite, a ostatak prepustite agenciji.

Najskuplji elementi selidbe su transport i pakovanje. Pri većim selidbama u većini slučajeva ljudi se odlučuju za agencijski prevoz, naročito kombi prevoz. Ali troškove pakovanja možete smanjiti, tako što ćete neke osnovne stvari sami spakovati a radnicima prepustite pakovanje osetljivih predmeta i nameštaja.

Napravite tabelu trškova, radnici iz agencije će vam dati preciznije informacije koliko bi njihove usluge koštale i još dodajte sopstvene troškove (hrana, piće, itd). Ukoliko nemate dovoljno ambalaže, od agencije možete kupiti kutije za selidbe.

Osnovna pitanja koje trebate postaviti agenciji pre selidbe

Sada dolazi ono pitanje – kako odabrati pravu agenciju? Na internetu svi imaju oglase kako su oni najbolji, ali to treba proveriti. Zato smo sastavili spisak osnovnih pitanja koje trebate postaviti prilikom poziva, kako bi se uverili stvarno u kvalitet i iskustvo.

Kakva vozila poseduju – Informišite se koje tipove vozila imaju i koliko su ta vozila stara. Sve profesionalne agencije za selidbe poseduju novija vozila, što vam donekle može garantovati da će se transport obaviti bez većih kvarova.

Koliko iskustva imaju radnici – Pitajte koliko dugo radnici rade taj posao. Iskustvo je jako važno u ovom poslu, jer ukoliko se duže bave poslom transporta i selidbi sam procese može trajati dosta kraće i bez većih oštećenja. Ipak se u tim paketima nalazi sve ono što ste stekli godinama rada.

Koji materijal koriste za pakovanje – Agencije koje se ulažu veliki napor da sačuvaju sve stvari koriste razne materijale za pakovanje i zaštitu. To su uglavnom kartonske kutije za selidbe koje su ojačane kako bi izdržale veći teret, kvalitetne folije, selotejp trake, itd.

Kakav predlog plana imaju za vašu selidbu – Profesionalne agencije koje se bave isključivo selidbama uvek planiraju svaku selidbu, makar i ugrubo. Ukoliko vam odgovore da takve planove ne prave i da sve rade u hodu, znajte da ne rade profesionalno svoj posao.

Kako planiraju vreme trajanja selidbe – Proverite ih da li znaju preciznije odrediti vreme trajanja selidbe. Ako su do sada imali veći broj poslova, sigurno mogu odrediti okvirno vreme koje će trebati bez nekih većih problema.

Predlog cene – Svako ko ima iskustvo, ko je odradio veći broj selidbi može preciznije odrediti cenu na osnovu razgovora. To je cena najskupljih elemenata selidbe, ali uvek može doći do manjih korekcija.

Agencija za selidbe – Moja selidba

Na internetu postoji more oglasa agencija za selidbe, neke su profesionalne i ozbiljne, dok se neke ovim poslom bave u slobodno vreme kao dodatni vid zarade.

Da ne bi gubili previše vremena prilikom odabira agencije, naš predlog je da počnete od agencije Moja selidba. Postavite im gore navedena pitanja i uverite se u kvalitet i profesionalizam njihovih iskusnih radnika.