Nameštaj za kupatila – spoj praktičnosti i estetike

Kupatilo je jedna od onih prostorija u kojima ne provodimo mnogo vremena, ali želimo da nam vreme provedeno u njemu bude maksimalno prijatno i da nam svojim izgledom pruža osećaj komfora. Naročito iz razloga što je kupatilo jedina prostorija u kojoj sebi pružamo ugođaj, trenutke opuštanja i brige o sebi.

Kada se elementi pažljivo biraju i uklapaju, enterijer vašeg kupatila može biti na visokom estetskom nivou. Kupatilo zaista zaslužuje da mu posvetimo vreme i resurse, jer će krajnji rezultat biti maksimalno uživanje u ovom prostoru koji služi da se relaksirate i ugodite sebi.

Adaptacija kupatila – posao koji zahteva angažovanje profesionalaca

Koliko god da je krajnji rezultat prijatan, renoviranje kupatila ipak nije nimalo lak poduhvat kada se uzmu u obzir sve tehničke faze radova koji vam predstoje. Uz to, kupatilo mora da sadrži neophodan broj elemenata kako bi bilo funkcionalno, a odabir, instalacija i tekući radovi vezani za renoviranje nisu nimalo jednostavan zadatak.

Postoji mnogo prepreka koje se nalaze na putu od ideje do realizacije savršenog kupatila, a te prepreke jedino poznavaoci ovog posla znaju kako da prevaziđu. Budući da je kupatilo prostorija sa najvećim brojem sanitarija, složenim instalacionim sistemom i tehničkim zahtevinma koji se tiču pravilnog rasporeda kupatilskih elemenata, jasno je zašto je ovo posao za koji morate angažovati profesionalce. Uz to, budući da je kupatilo prostorija sa največim procentom vlage, ventilacioni sistem je takođe jedna od bitnih stavki koja se rešava samo profesionalnim putem.

Uz sve te zahteve koji se moraju ispuniti da bi vaše kupatilo bilo funkcionalno za upotrebu, malo prostora ostaje da realizujete svoje želje po pitanju izgleda nameštaja za kupatilo, naročito ako je manja kvadratura u pitanju. Ipak, to se ne mora desiti jer uvek postoji rešenje. Ovog puta, to rešenje se zove izrada kupatilskog nameštaja po meri.

Kupatilski nameštaj po meri – investicija koja se isplati

Usluga izrade kupatilskog nameštaja je bez ikakve sumnje investicija koja će vam se višestruko isplatiti, s obzirom na sve prednosti koje vam pruža. Najpre, složićemo se da kupatilski nameštaj ima veoma bitne funkcije, te mora biti izrađeno od strane stručnjaka koji imaju potrebna znanja i iskustva, od kvalitetnih materijala i naposletku, instalirano na profesionalan način.

Ali, pored upotrebne funkcije, kupatilski nameštaj

ima i estetsku funkciju jer čini 90% vizuelnog identiteta vašeg kupatila. Pažljiv odabir ovih elemenata daje vašem kupatilu tu notu estetike i manifestuje vaš lični stil i estetski ukus.

Koje su sve prednosti izrade kupatilskog nameštaja po meri?

Pre svega, prednost ove vrste usluge je funkcionalne i praktične prirode. Jednostavan razlog koji govori tome u prilog je u samoj reči po meri. To znači da se za vaše kupatilo projektuje personalizovan plan kako bi prostor koji je na raspolaganju bio maksimalno racionalno i efikasno iskorišćen, i to u skladu sa svim tehničkim faktorima instalacije ovih elemenata. Profesionalni tim ljudi koji poseduju visok nivo stručnog znanja i iskustva izrađuje planove shodno dimenzijama vašeg kupatila i mogućnostima koje prostor pruža, a da pritom upotrebna funkcija kupatilskog nameštaja bude na vrhunskom nivou.

Uz sve to, prednost ove usluge je i to što izrada po meri znači i izrada po želji. Jedan od glavnih kriterujuma kojima se vodimo jeste da želje naših klijenata budu maksimalno ispoštovane, ukoliko ne postoje funkcionalne prepreke za njihovu realizaciju, što je vrlo malo moguće, s obzirom na to da najpre saslušamo želje klijenata pa tek nakon toga izrađujemo plan.

Izrada kupatilskog nameštaja po meri vam pruža mogućnost da vaše kupatilo bude oaza komfora i vrhunskog dizajna, što se ogleda u jedinstvenim elementima poput polica za lavabo, ormarića, komodica i veoma bitnog kupatilskog detalja – ogledala.

Kupatilo iz snova u vašem domu

Vaše kupatilo može izgledati ekstravantno, elegantno, luksuzno ili minimalistički-sofisticirano, u zavisnosti od vašeg ličnog ukusa. Pored pločica koje svojom bojom umnogome određuju stil ovog enterijera, odabir kupatilskog nameštaja je takođe veoma bitna faza procesa renoviranja, jer baš ti elementi određuju vizuelni identitet vašem kupatilu.

U kupatilski nameštaj spadaju police za lavabo, ormarići, police za skladištenje stvari i detalj koji je istovremeno i ukrasni i funkcionalani – ogledalo.

Police za lavabo su poslednjih godine postale izuzetno popularne, jer daju jedinstvenu notu izgledu vašeg kupatila. Pored toga što lepo izgledaju, police za lavabo su i vrlo korisne. Prostor oko samog lavaboa možete iskoristiti da poređate kozmetiku koju svakodnevno koristite, sapun ili pak ukrasni detalj poput mirišljavih štapića ili cveća.

Viseći ormarići i police su takođe istovremeno i praktičan i lep detalj u vašem kupatilu. Oni nam služe za organizaciju stvari, odnosno za skladištenje higijenskih sredstava, kozmetike, peškira i tome slično, a svojim bojama, dizajnom i oblicima mogu doprineti jedinstvenom izgledu našeg kupatila.

Ogledala svojim oblikom i načinom na koji su postavljena mogu da ostave zaista impresivan utisak na posmatrača. Možete takođe birati kakav oblik ogledala želite, koji broj ogledala želite, kao i samu njihovu poziciju u ovom prostoru.

Sav navedeni kupatilski nameštaj može biti izrađen od drveta ili medijapana, u skladu sa tim koji materijal lično preferirate i koji se lepše uklapa uz ostakak enterijera.

Ukoliko ste odlučili da vašem kupatilu pružite novi, lepši i unikatniji izgled, izrada kupatilskog nameštaja po meri je usluga sa kojom ne samo da nećete pogrešiti, već ćete biti maksimalno zadovoljni, s obzirom na to da se ceo projekat radi u skladu sa vašim željama i potrebama.

Izrada kupatilskog nameštaja po meri je usluga zbog koje ćete biti veoma zahvalni kada krajnji rezultat bude pred vašim očima – kupatilo uređeno baš po vašoj meri, estetskim preferencijama i ličnom ukusu.

Preduzeće Alekstyle već više od 20 godina projektuje nameštaj po meri za sve prostore. Posetite njihov sajt i pogledajte njihove radove.