Kako Urediti Svoje Dvorište

Želite potpuno da preuredite svoje dvorište. Ne znate odakle biste počeli i šta prvo da menjate. Ukoliko nemate konkretnu ideju a ne sviđa Vam se trenutan izgled Vašeg dvorišta krenite od onih elemenata kojima je prvenstveno neophodna restauracija.

  • Biljke su jedan od važnijih elemenata dvorišta i upravo one zahtevaju najveću pažnju i negu.
  • Trudite se da travnjak uvek bude uredno pokošen i sređen.
  • Uvelo lišće ili bilo koje druge otpatke koji mogu narušiti izgled obavezno uklonite.
  • Drveće koje je staro ili trulo uklonite a novim ukoliko želite da postavite pronađite idealno mesto.
  • Granje, pruće i korov nisu poželjni u Vašem dvorištu ukoliko želite savršeno uređen prostor oko Vašeg doma.
  • Cveće i druge biljke redovno zalivajte kako bi neometano cvetalo i raslo.

Ograđivanje Dvorišta

Ukoliko imate staru živu ogradu koja ne zadovoljava estetski izgled i ne pruža Vam dovoljnu zaštitu ili iz nekog razloga već dugi niz godina ne može da pruži svoj maksimum uklonite je. Imamo pravo rešenje za Vas.

Ograda koja će na brz i jednostavan način zameniti pravu živu ogradu postoji samo nekoliko godina na tržištu. Iako je u pitanju nova vrsta ograde koja je na tržištu samo par godina unazad, u pitanju je savršen način kako da ogradite svoje dvorište.

U pitanju je veštačka živa ograda u zelenoj boji koja potpuno i verodostojno može zameniti pravu gustu živu ogradu. Trakice zelene boje od PVC materijala koje imitiraju travu su dugotrajne i postojane i samim tim može se zaključiti da je reč o ekonomičnom proizvodu.

Može se kačiti na bilo koju postojeću ogradu a Vas će potpuno  izolovati od pogleda prolaznika, komšija i sprečiti prašinu i prljavštinu sa ulice.

Prednosti veštačke žive ograde u odnosu na pravu živu ogradu je u tome što nema perioda rasta i dobijanja što veće gustine ograde jer sa postavljanjem veštačke žive ograde automatski dobijate gustu, neprovidnu ogradu i savršenu barijeru.

Ukrašavanje Dvorišta

Ograđivanje prostora zaista može biti od ključnog značaja. Kada ste u svom dvorištu dobili željenu privatnost možete u potpunom miru uživati dok na terasi ispijate svoju prvu jutarnju kafu ili vreme provodite sa Vama dragim ljudima. Bićete izolovani i zaštićeni kako Vi tako i Vaši ukućani i kućni ljubimci.

Detalji koji će dodatno ukrasiti Vaše dvorište su uvek poželjni.

  • Ukrasne biljke
  • Rasveta
  • Baštenski nameštaj

Kutak Za Decu

Ukoliko želite svojim mališanima da napravite kutak za igru pažljivo birajte materijale. Podloga za dečiju igru je najvažnija tokom njihovih aktivnosti na otvorenom i zato birajte mekane materijale kao i tobogane, ljuljaške i sl. Bazeni su dečija najveća radost naročito u letnjem periodu kao i svi drugi rekviziti poput lopti, balona, igrački…

Udoban Nameštaj Za Vaše Dvorište

Različiti materijali kao i modeli baštenskog nameštaja na tržištu Vam takođe pružaju mogućnost da dvorište uredite onako kako ste zamislili. Ljuljaške u obliku jajeta su u prolećnom i letnjem periodu najtraženiji proizvod za sve bašte, terase i dvorišta. Konstrukcije od metala, čelika ili kovanog gvožđa sa raznim ukrasima i udobnim jastucima će Vašem dvorištu pružiti ekskluzivan izgled i raskoš.

Ponuda baštenskih garnitura, stolova i stolica je toliko raznovrsna da ćete sigurno pronaći nešto po Vašem ukusu.

Fontane

Ukoliko imate mogućnost za postavljanjem fontane u dvorištu ovo je još jedan od načina kako dvorište može izgledati još lepše i ekskluzivnije. Uz biljke i rasvetu fontana će upotpuniti izgled Vašeg dvorišta u celosti.

Oaza Za Uživanje

Svaka promena pa tako i preuređeno dvorište će zasigurno doneti nešto novo i pozitivno. Ukoliko volite da vreme provodite na otvorenom, okruženi zelenilom i prirodom dvorište će definitivno biti Vaše omiljeno mesto. Uz samo malo truda i mašte vrlo često i bez previše utrošenih novčanih sredstava svaki prostor može zablistati u potpuno novom ruhu.