Kako organizovati nezaboravno devojačko veče?

vino-proslava
Unsplash.com

Planiranje devojačke večeri može biti iscrpljujuće, ali kada se na kraju svi okupe i uživaju ispijajući šampanjac i nazdravljajući u ime srećne i ispunjene budućnosti, sav taj trud se isplati. 

Ukoliko ste i vi opterećeni planiranjem savršene večeri za buduću mladu, onda ste na pravom mestu.

Odabir lokacije i muzike

Prvi korak u organizaciji devojačke večeri je odabir odgovarajuće lokacije, kao i iznajmljivanje bendova za različite tipove proslava. Ukoliko je omiljeni bend mlade dostupan za datum koji je vama potreban, on može poslužiti kao vaš poklon za devojačko veče kojim ćete mladi ulepšati veče.

Pre nego što počnete sa planiranjem, preporučujemo vam da se posavetujete sa mladom kako biste bili sigurni da će ona uživati te večeri. Pitajte je da li već ima neke ideje o lokaciji, temi i budžetu slavlja, a onda planirajte na osnovu njenih smernica.

Ukoliko imate svu slobodu, odlučite da li želite da veče provedete kod kuće, u nekom restoranu, klubu ili vam više odgovara neka agencija koja će vam pomoći u osmišljavanju koncepta kada je organizacija proslava u Beogradu u pitanju. Razmotrite želje buduće mlade, kao i interese i mogućnosti gostiju. 

Ako je cilj devojačke večeri potpuna relaksacija, odlazak u spa centar može biti savršen izbor. Rezervišite tretmane po vašem izboru, poput masaža, tretmana lica ili manikira i pedikira, i priuštite sebi i svojim prijateljicama opuštajući trenutak.

Za ljubiteljke vina, organizovanje vinske ture može biti savršen način da se proslavi devojačko veče. Posetite neku od obližnjih vinarija, uživajte u degustaciji vrhunskih vina i upoznajte se sa procesom proizvodnje.

Još jedan od načina da učinite devojačko veče zaista posebnim jeste iznajmljivanje kuće na lokaciji koja vama i budućoj mladi ima poseban značaj, ili jednostavno na nekom mestu koje vam se dopada.

Bilo da je to vila na obali mora, brvnara u planinama ili luksuzna seoska kuća, ovakav izbor pruža intimnost i ekskluzivnost koja će sigurno pružiti nezaboravno iskustvo.

Odredite temu

Kao kuma, svojoj drugarici možete prirediti i zanimljivu tematsku žurku. Tema može biti iz njenog omiljenog filma, knjige, mesta ili hobija. Na primer, ako je zaljubljena u francusku kulturu, možete organizovati tematsku večeru sa francuskim specijalitetima, muzikom i dekoracijom koja će je odvesti pravo u Pariz.

Na meniju može biti puno ukusnih sireva, kroasana, makaronsa i drugih francuskih poslastica, dok se u pozadini čuje muzika francuskih izvođača poput Edit Pjaf. Dekoracija može uključivati ​​pariske simbole poput Ajfelovog tornja, svetlećih lampiona i cvetnih aranžmana inspirisanih francuskim vrtovima.

Važno je da tema odražava njen lični ukus i interesovanja, čineći veče posebnim i personalizovanim.

Izaberite hranu i piće

Meni može odgovarati i temi večeri, ali se na njemu može naći i omiljena hrana vaše drugarice, a treba i da se uklapa u njenu ishranu ukoliko je specifična.

vino-devojke
Unsplash.com

Razmislite o organizovanju švedskog stola sa raznovrsnim specijalitetima, ili možda iznenađenje u obliku degustacionog menija sa slatkim i slanim zalogajima i mladinim omiljenim receptima. Ne zaboravite na piće – osigurajte širok izbor pića, uključujući koktele, šampanjac i bezalkoholne napitke kako biste zadovoljili sve ukuse.

Takođe, možete razmotriti angažovanje keteringa ili profesionalnog barmena koji će upotpuniti vaše veče svojim koktelima.

Obezbedite personalizovane suvenire

Kako biste gostima pružili nezaboravno iskustvo, razmislite o obezbeđivanju personalizovanih suvenira koji će ih podsećati na ovaj poseban događaj. To mogu biti sitnice poput personalizovanih čaša za piće, magnetića sa datumom devojačke večeri ili čak personalizovanih majica sa imenima gostiju.

Ovi suveniri će biti vrlo dragocena uspomena za sve.

Razmislite o profesionalnom fotografu

Iako nije nužno da imate profesionalne fotografije na devojačkoj večeri, angažovanje profesionalnog fotografa može dodatno obogatiti vaše iskustvo i omogućiti vam da zabeležite predivne trenutke koje ćete zauvek čuvati.

Profesionalni fotograf će uhvatiti sve dragocene trenutke devojačkog večera – od spontanih osmeha i zagrljaja do smešnih situacija i emotivnih trenutaka. Njihove veštine i iskustvo omogućiće vam da dobijete fotografije koje će izgledati besprekorno i koje ćete sa ponosom deliti sa svojim prijateljima i porodicom.

Potražite fotografa sa iskustvom u fotografisanju specijalnih događaja poput venčanja, rođendanskih i drugih proslava. Pregledajte njihov portfolio kako biste se uverili u kvalitet njihovih fotografija i pronašli stil koji vam odgovara.

Prisustvo fotografa će vam omogućiti da se opustite i uživate u večeri, jer ćete znati da će svaki važan trenutak biti zabeležen.

Osmislite zabavne igre i aktivnosti

U zavisnosti od toga gde se održava devojačko veče, kao i to kakva je opšta tema večeri, možete izdvojiti vreme i za zabavne igre i aktivnosti koje su neizostavan deo dobre zaabave.

Razmislite o organizovanju igara poput pogađanja pesme gde gosti pogađaju pesme na osnovu kratkih isečaka, ili kviza o tome ko najbolje poznaje mladu. Takođe, možete organizovati fotografisanje za zabavne uspomene, ili karaoke takmičenje.

Važno je osmisliti igre i aktivnosti koje će doprineti opuštenoj atmosferi i omogućiti gostima da se dobro zabave.

Kada osmislite kako će veče izgledati, ostaje vam da pošaljete pozivnice svim gostima, a onda i da ih dočekate na samoj večeri. Ne zaboravite da se fokusirate na mladu i njene želje i da se pobrinete da se svi gosti dobro zabave i završe veče sa prelepim uspomenama. Za još zanimljivih i korisnih tekstova, nastavite da čitate naš sajt.