Dodir nežnosti: Neka koža bude hidrirana i meka uz pravi izbor gelova za tuširanje i mleka za telo

U svetu lepote mnogo se govori o važnosti hidrataciji kože i to ne bez razloga. Hidrirana koža ne samo da izgleda zdravo, nežno i sjajno, već i ima poboljšanu teksturu, elastičnost i otpornija je na starenje i štetene spoljašnje uticaje.

Stoga na tržištu postoji mnogo proizvoda namenjenih hidrataciji kože, poput krema, maski, losiona, mleka i ulja za telo…

Hidrirana koža je zdrava i nežna

Koža je prirodno izložena brojnim faktorima koji je mogu isušiti, a neki od njih su suv vazduh, ekstremne temperature, vetar, izloženost hemikalijama… Kada ugrozimo ili ne održavamo vlažnost kože, ona postaje sklona pucanju i postaje gruba. Suva koža neretko može biti sklona iritaciji, svrabu i crvenilu.

Hidratantni proizvodi sadrže hranljive sastojke koji obezbeđuju neophodne nutrijente za zdravlje kože.

Hidrirana koža ima jaču prirodnu barijeru koja pomaže u zaštiti od štetnih spoljnih faktora. Takođe, hidratacija smanjuje vidljivost finih linija i bora, ujednačuje ten i daje koži mekoću i blistavost.

Trebalo bi napomenuti i da hidratacija kože ne dolazi samo od kozmetičkih proizvoda, već je takođe važno održavati hidriranost i iznutra, putem odgovarajuće ishrane i unosom dovoljne količine vode. Štaviše, hidratacija kože počinje iznutra, a hidratantni proizvodi su dodatak zdravom stilu života i bez njih je nezamisliva pravilna nega tela.

Hidratacija kože počinje već tuširanjem

Gelovi za tuširanje koje birate takođe mogu biti hidtarantni i na taj način pomažu u održavanju mekane i glatke kože. Oni obično sadrže sastojke poput prirodnih ulja, biljnih ekstrakata ili hranljivih sastojaka koji su zaduženi za zadržavanje vlage u koži. Nemojte da koristite one koji sadrže agresivne hemikalije koje mogu isušiti kožu.

Izbegavajte tuširanje isuviše vrućom vodom, jer na taj način možete da isušite prirodna ulja kože i dovedete do dehidratacije. Takođe, prekomerna toplota može oštetiti kolagen, koji je zadužen da održava kožu čvrstom i elastičnom. Topla voda je dovoljno efikasna za čišćenje tela, a nije štetna za kožu.

Leto je idealno da odaberete gelove za tuširanje osvežavajućih mirisnih nota. Citrusni mirisi imaju sposobnost da probude čula i pruže osećaj energije i vitalnosti. Takođe, pozitivno utiču i na raspoloženje i pomažu u opuštanju. Tu su i mirisi poput mente, lavande ili morskih nota koji su takođe popularni tokom leta.

Mleko za telo za dodir nežnosti

Nakon tuširanja adekvatnim gelom, preporučuje se nanošenje hidratantnog mleka za telo, kako biste dodatno očuvali vlagu i mekoću kože.

Idealno je da mleko za telo sadrži hranljive sastojke poput vitamina, antioksidanata, biljnih ekstrakata i prirodnih ulja. Oni će pomoći u hidrataciji kože i pružiti dodatnu negu. Ukoliko imate osetljivu kožu, obratite pažnju i na to da sastav proizvoda garantuje umirujuća svojstva.

Tokom leta birajte lagane i brzo upijajuće formulacije, od kojih nećete imati osećaj težine i lepljivosti na koži. Nanesite ih odmah nakon tuširanja i uživajte u osećaju svežine i koži koja je mekana i nežna.

Ukoliko su gelovi za tuširanje i mleka za telo iz iste linije, to će doprineti da vaš omiljeni miris ovih proizvoda duže traje.