Početna ŽivotLjubav Dekoracija za venčanje – kako organizovati događaj za pamćenje?

Dekoracija za venčanje – kako organizovati događaj za pamćenje?

Srbijanka Stanković
269 pregleda
vencanje-veo-bidermajer

Dan venčanja je jedan od najvažnijih dana u vašem životu, a ukrasi na venčanju igraju značajnu ulogu u stvaranju ambijenta za vašu proslavu.

Bez obzira da li više volite klasičan, elegantan ili savremeni izgled, pravi ukrasi će oživeti vašu viziju i učiniti vaš dan venčanja nezaboravnim. U ovom članku ćemo se detaljnije pozabaviti osnovnim ukrasnim predmetima koji će vam biti potrebni za vaše venčanje.

Centralni ukrasi za sto – način da se proslava personalizuje

Centralni delovi stola mogu se dekorisati raznim predmetima kao što su cvetni aranžmani, sveće, svećnaci ili drugi ukrasni elementi.

Centralni delovi treba da dopunjuju ukupan izgled i ambijent venčanja i mogu se prilagoditi vašem stilu i temi. Razmislite o korišćenju sezonskog cveća ili uključivanju elemenata koji imaju poseban značaj za vas i vašeg partnera, kao što su starinske porodične vaze, uradi sam predmeti koje ste lično napravili ili drugi sentimentalni predmeti.

Ukrasi za cenjene goste – svatove

Tradicionalni srpski običaj kićenja svatova cvećem nezaobilazan je deo venčanja. Veruje se da mladencima i njihovim gostima donosi sreću i sreću i važan je deo svadbenog slavlja. Ukrasi za svatove obično se prave od šarenog cveća ili traka, a nose se na zglobu ili ruci.

Mlada i mladoženja često biraju cveće ili boje koje odgovaraju temi i bojama venčanja.

Bidermajer – neizostavni deo ceremonije

Bidermajer je jedan od najbitnijih cvetnih elemenata svakog venčanja.

Može se napraviti od različitog cveća, uključujući ruže, ljiljane, lale i druge sezonske cvetove. Tradicionalna boja bidermajera je bela, koja simbolizuje nevinost i čistoću, ali mnoge neveste danas biraju da dodaju boju koja odgovara temi njihovog venčanja ili da ubaci u njega svoj omiljeni cvet.

Aranžman takođe može biti jednostavan ili složeniji, a može biti ukrašen trakama, perlama ili drugim dekorativnim elementima.

Tradicija bacanja mladinog buketa je popularan običaj u mnogim kulturama, uključujući i Srbiju. To je zabavan i razigran način da mlada podeli svoju sreću i sreću sa svojim prijateljima i gostima.

Obično će mlada okupiti svoje neudate prijateljice i rođake, a zatim će im okrenuti leđa dok drži bidermajer. Potom će buket baciti preko ramena, a veruje se da će se žena koja ga uhvati sledeća udati. Za ovu tradiciju se kaže da donosi sreću ženi koja uhvati buket i predstavlja radostan trenutak u svadbenoj proslavi.

Svadbeni luk ili oltar

Svadbeni luk ili oltar služi kao pozadina za vašu svadbenu ceremoniju i može biti ukrašen cvećem, svetlima, tkaninom i drugim dekorativnim elementima.

Trebalo bi da odražava ukupan stil i temu i običaje koje ćete ispoštovati na dan venčanja i može biti jednostavan ili razrađen koliko želite. Razmislite o vencima s cvećem ili pojedinačnim cvetovima u bojama vašeg venčanja.

Prolaz do oltara

Trake za prolaz do oltara su zabavan dekorativni element koji vašoj ceremoniji dodaje dašak glamura. Mogu se napraviti od raznih materijala kao što su tkanina, papir ili latice cveća, a mogu biti ukrašene i dodatnim elementima.

One stvaraju prelep put kojim će mlada i mladoženja hodati i odličan su način da personalizujete svoj prostor za ceremoniju.

Navlake za stolice

Presvlake za stolice se mogu koristiti za dodavanje boje stolicama na prijemu, a takođe mogu biti ukrašene cvećem, trakama ili drugim dekorativnim elementima.

Razmotrite korišćenje presvlaka za stolice i krila u bojama vašeg venčanja kako biste ih povezali sa opštom temom dana ili se odlučite za neutralne tonove da biste stvorili klasičan i elegantan izgled.

Stolnjaci i ostali elementi za sto

sto-vencanje-buketi

Pexels.com

Stolnjaci, nadstolnjaci i salvete su važni elementi dekoracije venčanja i mogu se koristiti za dodavanje boje i teksture stolovima. Razmislite o izboru stolnjaka i salveta u vašim omiljenim bojama ili izaberite neutralne tonove za bezvremenski izgled. Takođe možete mešati i kombinovati različite boje i teksture.

Baloni – za veselu ceremoniju

Baloni su zabavan deo dekoracije koji može dodati razigrani element vašem venčanju. Mogu se koristiti u različitim bojama i dizajnovima koji odgovaraju vašoj temi. Okačite ih da vise sa plafona, ukrasite ćoškove ili stolove njima. Mogu biti čak i personalizovani, sa fotografijama mladenaca ili zabavnim porukama.

Sveće – dašak romantike

Sveće stvaraju toplu i romantičnu atmosferu i mogu se koristiti na različite načine. Za ukrašavanje stolova, zidova ili prolaza do oltara. Razmislite o mirisnim svećama ili pak o plutajućim svećama, koje osim što su bezbednije za proslavu daju i sanjiv i magičan izgled.

Svetla – ključna za stvaranje željenog ambijenta

Lampe, fenjeri ili topla bajkovita svetla mogu dodati topao i privlačan sjaj vašem prijemnom prostoru. Okačite ih sa plafona, duž zidova ili ih koristite da osvetlite svoj plesni podijum.

Kao što vidite, postoji mnogo različitih dekorativnih elemenata koji se mogu koristiti za stvaranje lepog i nezaboravnog prostora za venčanje. Od cveća i svetla do personalizovanih balona i ukrasa za sto. Počnite s pripremama na vreme kako biste izbegli stres oko planiranja venčanja, Sve što vam je potrebno je vizija o tome kako želite da vaše venčanje izlgeda, a uz pomoć prijatelja i stručnjaka za organizaciju vaše želje će postati java.

Povezani članci

Ostavi komentar