Kako spremiti savršenu supu ili čorbu uz Osso Buco?

Osso Buco, tradicionalni italijanski specijalitet, zaslužuje posebno mesto u gastronomiji, naročito kada je reč o bogatim supama i čorbama. Ovaj izuzetan komad mesa, sa Farme Bela Reka, gde junad pasu po pitomim Homoljskim pašnjacima punim raznoraznog lekovitog bilja, obećava vrhunski kulinarski užitak.

Neponovljivi Ukus.

Kvalitet Osso Buco mesa je ključan za pripremu savršene supe ili čorbe. Kosti sa rupama, koje čuvaju bogatstvo koštane srži, su garancija jedinstvenog i intenzivnog ukusa.

Izbor mesa za vrhunski ukus

Kada pripremate supu ili čorbu, neophodno je da se fokusirate na selekciju mesa koja će biti temelj vašeg jela. Black Angus Osso Bucco sa Farme Bela Reka predstavlja izbor par excellence kada je reč o kreiranju supe ili čorbe sa zavidnom dubinom ukusa. Uspostavanje tradicije uzgoja junadi na prostranim Homoljskim pašnjacima obezbeđuje meso neupitnog kvaliteta.

Koštana srž sadrži esencijalne vitamine i minerale, kao i kolagen koji pomaže u jačanju kostiju, zglobova i kože. Takođe, daje supi puniji ukus i teksturu. Koštana srž se tradicionalno koristi u supama širom sveta zbog svog nutritivnog bogatstva i dodatnog sloja ukusa koji pruža.

Zašto Osso Buco?

Osso Buco od junetine sa Farme Bela Reka predstavlja vrhunski kulinarski užitak i esenciju izobilne osnove za supu.

Njegova specifična struktura, bogatstvo ukusa i meso koje se raspada pod dugotrajnom termičkom obradom, čini ga savršenim za svaku vrstu supe ili čorbe.

Jela pripremljena sa Black Angus Osso Bucco garantuju autentičnost iskustva, dubinu arome i vrhunski gastronomski užitak koji pamti nepce.

Od pašnjaka do tanjira

Svako jelo započinje svoju priču odabranim sastojcima, a Osso Buco sa Farme Bela Reka je epitom vrhunskog kvaliteta.

Neprolazna veza prirodnog okruženja brdsko-planinski teren i vrhunske gastronomije očigledna je u svakom zalogaju Osso bucco-a. Homoljski pašnjaci su dom junadi čija je ishrana bogata i raznovrsna, što mesu daje jedinstvenu teksturu i aromu. Posebno je važno istaći etički odnos prema životinjama i prirodi, koji daje dodatnu vrednost svakom komadu mesa. Black Angud junad su na slobodnom uzgoju, šetaju po pašnjacima, ne tove se u objektima.

Precizan proces odabira i sečenja mesa, u kome se Osso Buco reže na optimalne debljine od 3 cm, ključan je za ispoljavanje svih njegovih karakteristika. Takva struktura osigurava da, tokom dugotrajnog dinstanja, meso upije sve iz bogatog buketa povrća, istovremeno otpuštajući dragocene nutrijente iz koštane srži.

Završetak ove gastronomske odiseje manifestuje se u tanjiru, gde suptilne arome i nežna tekstura mesa Black Angus Osso Bucco govore o svojim korenima. Uz pravilan izbor povrća i začina, čarolija mirisa i ukusa transformiše supu ili čorbu u nezaboravno iskustvo koje oplemenjuje svaki poseban trenutak naših života.

Priprema mesa pre kuvanja

Pre nego što započnete proces kuvanja, priprema mesa je korak koji ne smete zanemariti. Black Angus Osso Bucco meso zaslužuje posebnu pažnju prilikom pripreme kako bi se osigurala maksimalna iskorišćenost sastojaka i optimalna tekstura gotovog jela. Meso je potrebno izvaditi iz frižidera najmanje sat vremena pre početka kuvanja kako bi dostiglo sobnu temperaturu, čime se omogućava ravnomernije kuvanje.

Kada je meso dovoljno odstajalo, potrebno je blago ga osušiti pomoću papirnih ubrusa kako bi se uklonio višak vlažnosti. To omogućava mesu da tokom dinstanja zadrži svoje sokove, a koštanoj srži da se sporije i ravnomerno topi tokom kuvanja.

Površina mesa se potom začinjava solju i biberom kako bi se dodatno intenzivirao ukus. Za one koji žele da dodaju još dublje arome, meso se može blago upržiti na visokoj temperaturi sve dok ne dobije zlatno-braon koricu pre nego što se doda u supu ili čorbu.

Mariniranje za dodatnu aromu

Pravilno mariniranje Osso Bucco mesa može znatno obogatiti ukus supe ili čorbe.

 • Sastav marinade: kombinacija maslinovog ulja, crnog vina, seckanog povrća poput šargarepe, celera, luka, i začina kao što su lovorov list, ruzmarin i timijan.
 • Dužina mariniranja: preporučuje se da meso odstoji u marinadi najmanje 12 sati, a idealno 24 sata, kako bi se ukusi proželi.
 • Temperatura: marinirano meso treba držati u frižideru, pokriveno, kako bi ostali sveži sastojci i kako se potencijalne bakterije ne bi razmnožavale.
 • Upotreba marinade: nakon mariniranja, marinadu možete upotrebiti kao osnovu za supu ili čorbu, dodatno je procediti kako bi se izbegle neželjene komadiće povrća ili začina.

Za intenzivnu aromu i maksimalno iskorišćenje sastojaka, mariniranje je nezaobilazan korak.

Marinada dodaje slojevitost ukusa i omekšava mesne vlakna, čineći Osso Bucco idealnim za kulinarske kreacije.

Prženje za intenzivan šmek

Prženje Osso Bucco mesa je ključno za razvijanje bogatog, karamelizovanog ukusa.

 1. Zagrejte ulje u dubokom tiganju na srednjoj temperaturi dok ne postane vruće.
 2. Posolite i pobiberite komade mesa sa svih strana.
 3. Pržite meso na visokoj temperaturi da dobije zlatno-smeđu boju, obratite ga nekoliko puta.
 4. Dodajte povrće kao što su koren šargarepe, celer i luk, te ga pržite dok ne postane staklasto.
 5. Deglasirajte tiganj sa malo suvog belog vina ili goveđeg temeljca, strugajući zapečene delove sa dna.

Prženje dodaje dubinu ukusu i priprema teren za složene arome čorbe.

Karamelizacija mesa i povrća tokom prženja oslobađa esencijalne šećere koji obogaćuju konačan proizvod.

Kombinacija povrća i začina

Priprema savršene supe ili čorbe sa Osso Bucco zahteva pažljivo odabrano povrće i začine koji će istaknuti i dopuniti izvanredno meso. Koristeći kombinaciju korena peršuna, šargarepe i crnog luka, zajedno sa svežim aromatičnim biljem kao što su lovorov list i timijan, stvara se bogat, uravnotežen temeljac koji pruža savršeno okruženje za meso.

Esencijalno je osigurati da se začini pridodaju u odgovarajućim količinama kako bi se postigao harmoničan splet ukusa, ne potiskujući prirodno bogatstvo koje Osso Bucco donosi suštini svake čorbe ili supe. Dodavanjem svežeg bilja pred kraj kuvanja, očuvaju se delikatni aromatični tonovi koji eleganciju jela dovode do perfekcije.

Idealni saputnici Osso buca

Osso Buco, ovaj klasičan komad mesa, zahteva posebnu pažnju prilikom odabira sastojaka koji će ga pratiti u pripremi supe.

 1. Korenasto povrće – šargarepa, paškanat i celer daju čvrstu osnovu i bogatstvo ukusa.
 2. Luk – crni luk je neophodan za razvoj temeljnog ukusa.
 3. Aromatično bilje – lovorov list, timijan i ruzmarin obogaćuju aroma profil.
 4. Belo vino – dodatak koji doprinosi aciditetu i finesi supe.
 5. Temeljac – goveđi ili povrtni, sačinjava osnovu za kuvanje i ekstrakciju okusa.
 6. Koštana srž – iz same kosti Osso buca, pruža neuporedivu kremastost.

Harmonija ukusa postiže se balansom navedenih sastojaka, koji ističu suptilne note mesa.

Postupak kuvanja treba da bude pažljiv i promišljen kako bi Osso Buco sa pravim saputnicima razvio punoću svojih ukusa.

Vreme dodavanja za maksimalan ukus

Redosled i vreme dodavanja sastojaka su ključni za kreiranje savršene arome. Korenasto povrće se dodaje na početku, kako bi se ukusi razvili i postepeno oslobodili, postavljajući robustnu osnovu jela.

Luk se dinsta odvojeno dok ne postane staklast, tpime se osigurava da suptilno aroma bude prisutna u svakom zalogaju.

Aromatično bilje stavlja se na sredini procesa kuvanja, čuvajući eterična ulja (npr. lovorov list, timijan, ruzmarin) koja doprinose složenosti ukusa.

Belo vino Huge Cuvee blanc preporučuje se sipati nakon što povrće omekša, omogućujući alkoholu da ispari, a vinu da oslobodi svoje aromatične note.

Koštana srž iz Osso buca unosi se u fazama: prvo se kost ostruže da oslobodi srž, koja se zatim nežno rastvara tokom dugog i sporog kuvanja, obogaćujući supu zasitnim ukusima.

Temeljac se dodaje postepeno, kombinujući sve sastojke i omogućavajući lagano kuvanje koje donosi promišljen i skladan buket ukusa.

Tehnike kuvanja na laganoj vatri

Priprema jela na laganoj vatri predstavlja ključnu tehniku za istinske gurmane koji cene bogatstvo ukusa i aromu. Upravo takav pristup je neophodan pri spremanju čorbe s Osso Buco od Black Angus junetine. Lagano kuvanje dozvoljava mesu da kuvanjem postane mekano i oslobodi duboke ukuse, dok se koštana srž postepeno rastapa i obogaćuje bujon.

Meso Osso Buco zahteva strpljenje i pažnju, jer proces spore pripreme nije samo pitanje vremena, već i kontinuiranog nadziranja i dopunjavanja tečnosti kako bi se izbeglo njegovo presušivanje i zagorevanje.

Korišćenje poklopca tokom kuvanja je takođe ključna strategija, jer on zadržava vlagu unutar posude i omogućava mesu da se kuva u sopstvenim sokovima, čime se postiže optimalna konzistencija i gustina čorbe.

Osso Buco možete poručiti u našoj online mesari KLIKNI OVDE.